van der Horst

24H Spa: Het regent incidenten

Rinaldi Racing - Ferrari 296 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 296 GT3
Het vierde wedstrijduur in de 24 Hours of Spa 2024 stond in het teken van heel wat incidenten. Meest opvallend was een aanrijding op het rechte eind tussen La Source en de Raidillon waarbij de #333 Rinaldi Ferrari (Hook) spinde na een tik tegen de #12 Comtoyou Aston Martin (Baert). Ondanks dubbele gele vlag kon de EBM Porsche (D'Silva) de gestrande Ferrari niet meer ontwijken, met een harde impact en spectaculaire vlam tot gevolg. Geen van de rijders zou echter (erge) verwondingen overhouden aan het incident.
Net na de problemen bij de Rowe Racing BMW #98 en de Iron Lynx Lamborghini #63, volgde er een neutralisatie omdat de Barwell Lamborghini #78 in het grind stond. Bij het zwaaien van de groene vlag, lag de Bronze-polesitter (#188 Garage 59 McLaren) algemeen op kop, om in de eerste bocht echter gepasseerd te worden door de #22 Schumacher CLRT Porsche. Later in het vierde wedstrijduur zou die Porsche echter moeten opgeven na een aanrijding met de #96 Rutronik Racing Porsche.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
De vele incidenten spelen voorlopig in de kaarten van Team WRT, dat op een gegeven moment beide wagens in de top 4 had. Met de Comtoyou Racing Aston Martin #7 aan de leiding en de Boutsen VDS Mercedes #9 op P3, was de volledige top 4 op een bepaald ogenblik in handen van Belgische teams. Door de elkaar opvolgende incidenten en het spel van de pitstops, veranderen de posities echter snel.

HubAuto Racing - Porsche 911 GT3 R
HubAuto Racing - Porsche 911 GT3 R
Slecht nieuws - nog meer slecht nieuws - voor de HubAuto Racing Porsche van o.m. Laurens Vanthoor. Net na het incident met de #333 Ferrari en #61 Porsche kreeg Patrick Pilet een lekke band op de Raidillon. Gelukkig kon de Fransman de spinnende Porsche terug onder controle krijgen en bleef het bij tijdsverlies om terug naar de pitstraat te rijden. De wagen staat op het ogenblik dat deze tekst gepubliceerd wordt al meer dan 20 minuten in de pitstraat.

Er wordt overigens zware neerslag met kans op onweer voorspeld in de regio rond het circuit, in die mate zelfs dat de overheid een BE-Alert uitstuurde.

Foto's: Racing International Photography



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons