van der Horst

Oostenrijk: Zege voor Gabriel Bortoleto – punten voor Cordeel

Gabriel Bortoleto - Invicta Racing
Gabriel Bortoleto - Invicta Racing
Gabriel Bortoleto (Invicta Racing) heeft zondag autoritair de hoofdrace van de formule 2 op de Red Bull Ring gewonnen. Een uitstekende start en een goede bandenstrategie maakten dat de Braziliaan nooit bedreigd werd. Amaury Cordeel wist mede door een goede bandenstrategie heel wat plaatsen goed te maken en finishte als achtste, goed voor drie punten.
Dennis Hauger kreeg zijn wagen niet aan de praat bij het vormen van de formatieronde en liet zo de beste startpositie over aan Joshua Dürksen (AIX Racing). Maar deze laatste liet zich bij de start verrassen door Bortoleto en de Braziliaan zou de koppositie niet meer afstaan. Franco Colapinto (MP Motorsport) kwam op het einde van de race nog opzetten maar kon nooit aanspraak maken op de zege. Isack Hadjar (Campos) werd derde nadat zijn teamgenoot Pepe Marti de opdracht kreeg om de Fransman voor te laten. Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing) maakte de top vijf vol.
 
Paul Aron (Hitech GP) finishte pas als zesde en ziet Hadjar in de puntenstand naderen tot op negen punten. Joshua Dürksen (AIX Racing) zakte in de race weg nar de zevende plaats net voor Amaury Cordeel (Hitech). Taylor Barnard (AIX Racing) en Zak O’Sullivan (ART GP) pakten de laatste punten.

Foto: Racing International Photography
 
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons