van der Horst

FLASH: Polen: Lekke band Mikkelsen, Rovanperä op zegekoers

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä
Drama voor Hyundai-rijder Andreas Mikkelsen tijdens de eerst klassementsproef in de WRC Rally van Polen. De Noor reed lek, verloor één minuut en valt terug naar de vierde plaats.
“We probeerden de druk op Kalle te houden en het tempo erin te houden, maar dat is het spel, zuchtte Mikkelsen aan de finish van de 20.8 km lange Gmina Mragowo-proef, er zijn zoveel taluds,  we raakten er eentje en die rukte de band van de velg. Het maakt nu allemaal niet meer uit. We moeten gewoon de finish halen”.

Zoals verwacht had Ott Tänak zijn zinnen gezet op het Super Sunday-klassement. De Est gaf het ganse veld het nakijken en zal wellicht de forcing blijven voeren, ook in de afsluitende Power Stage.

Kalle Rovanperä lijkt op zegekoers. Rova69 telt nu 17.4 sec voorsprong op Elfyn Evans, die zijn ploegmaat niet zal aanvallen. Ford-rijder Fourmaux is nu derde op 40.2 sec.

Pechvogel Mikkelsen viel terug naar de 4de plaats op meer dan één minuut. De Noor telt nog 6.7 sec voorsprong op onze landgenoot Thierry Neuville en zal naar alle waarschijnlijk de WK-leider laten passeren in de resterende proeven. Elk punt kan immers tellen in de WK-strijd met Evans.

Foto: Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in FIA World Rally Championship op zondag 30 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons