van der Horst

24H Spa: Comtoyou Aston Martin zegeviert na doemscenario voor Ferrari

Nicki Thiim, Mattia Drudi en Marco Sorensen - Comtoyou Racing
Nicki Thiim, Mattia Drudi en Marco Sorensen - Comtoyou Racing
De zege in de eeuweditie van de 24 Hours of Spa is voor het Belgische Comtoyou-team van Jean-Michel Baert. Mattia Drudi, Nicki Thiim en Marco Sorensen stuurden de Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo #007 naar de zege. Het trio kreeg de leiding in handen nadat de Ferrari #51 bij het binnenrijden van de pitstraat voor zijn laatste pitstop vast kwam te zitten achter de stilgevallen GRT Lamborghini #19. Een ongelooflijk doemscenario dat Ferrari zo goed als zeker de zege kostte, de #51 van Davide Rigon, Alessio Rovera en Alex Pier Guidi werd uiteindelijk tweede op een dikke halve minuut.
  • Hamofa Performance
Podium 24 Hours of Spa 2024
Podium 24 Hours of Spa 2024
De laatste podiumtrede was eveneens Belgisch, met Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde in de WRT BMW #32. De jongste Vanthoor bleef in de laatste ronden vlak achter de Walkenhorst Aston Martin #34 van Pittard, Gunn en Chaves, wetende dat deze nog een tijdstraf van tien seconden moest incasseren. Die vierde stek betekent alleszins een droomdebuut in Spa voor de gloednieuwe Aston Martin, waarvan de meeste chassis' pas in het voorjaar aan de teams werden geleverd. De Rowe Racing BMW #998 van zijn kant moest op slechts tweeënhalve minuut van het einde nog naar de pit voor een snelle tankbeurt, waardoor deze nog van de tweede naar de zesde plaats terugviel.

Podium Gold Cup 24 Hours of Spa 2024
Podium Gold Cup 24 Hours of Spa 2024
Gilles Magnus kende een erg sterk weekend. Onze landgenoot speelde in de Saintéloc Audi #25 ingeschreven in de Gold Cup een hoofdrol in zowel de kwalificaties, Superpole als de wedstrijd. Samen met ondermeer Ugo De Wilde finishte hij als vijftiende algemeen, maar als tweede in Gold, aansluitend op de vele podiums die hij al in die klasse pakte in de afgelopen GT World Challenge Europe-wedstrijden.


Louis en Jef Machiels (midden)
Louis en Jef Machiels (midden)
Nog een zilveren plak voor België, maar dan in Bronze, voor vader Louis en zoon Jef Machiels die de AF Corse Ferrari #52 dit weekend deelden met Andrea Bertolini en Tommaso Mosca. Het viertal werd dertiende algemeen. Ulysse De Pauw werd achttiende in de Boutsen VDS Mercedes #9.

Proton Competition Ford Mustang GT3
Proton Competition Ford Mustang GT3
De Proton Competition Ford Mustang #64 van Frédéric Vervisch finishte als tiende. Het werd geen makkelijk debuut voor de enige Mustang in het veld, maar het team zag wel de finish nadat het 's nachts een achterstand van twee ronden nog kon omzetten in een top tien klassering deze ochtend, op 15 seconden van de leider nota bene.


Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Kobe Pauwels en John De Wilde tekenden daarachter in de Comtoyou Aston Martin #11 voor een top 20-klassering. Alessio Picariello reed de Herberth Porsche #80 als 22e over de meet, twee plaatsen voor de WRT BMW #46. De wagen speelde aanvankelijk mee voor de zege maar een foutje van Valentino Rossi wierp de BMW terug in het klassement.

--- Uitslag 24 Hours of Spa 2024 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster, RIP



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons