van der Horst

24H Nürburgring: Rowe Racing betwist de uitslag

Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Het laatste hoofdstuk van de 24 uur van de Nürburgring van afgelopen weekend is nog niet geschreven. De uitslag, waarbij Scherer Sport PHX als winnaar werd uitgeroepen, is namelijk nog steeds onder voorbehoud, omdat Rowe Racing een klacht heeft ingediend tegen de uitslag. Het Duitse team beweert dat de wedstrijdleiding het reglement niet heeft gevolgd na de vijf "paraderonden" waarmee de race werd afgesloten en zij eigenlijk de winnaar zijn.
Als u ons verslag heeft gelezen, zult u hebben opgemerkt dat BMW M Team RMG na de herstart op zondagmiddag naar achteren werd geschoven. Dit gebeurde vanwege een regel in het speciale reglement voor deze race. De winnende Scherer Sport PHX Audi en de Manthey EMA Porsche hadden allebei vóór de rode vlag een pitstop gemaakt, maar dat was niet het geval voor de BMW van Charles Weerts. Daarom heeft de wedstrijdleiding de minimum pitstoptijd toegevoegd aan hun tijd op dat ogenblik, waardoor ze achter de "Grello" Porsche eindigen.

Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Waarom wil Rowe Racing deze uitslag nietig verklaren? Volgens teambaas Hans-Peter Naundorf zou de wedstrijd op een onreglementaire manier gestopt zijn. Gezien er nog 55 minuten op de klok stonden toen de race afgevlagd werd, zou de race volgens hem onderbroken zijn in plaats van afgesloten. Daar verwijt Naundorf dat de racedirecteur zijn eigen regels niet volgt. Maar dit is ook belangrijk gezien ROWE Racing nog een pitstop uitvoerde tijdens deze paraderonden, overigens niet als enige. Indien de wedstrijd toch aanzien werd als onderbroken, dan moest er een minimum pitstoptijd - die van de BMW M Team RMG  - toegevoegd moeten worden bij diegenen die niet binnen zijn gekomen. Hiermee zouden zij niet als zevende, maar als winnaar uit de bus komen.

Hun eerste klacht werd afgewezen, maar ze gingen in beroep tegen deze beslissing. Daarom blijft de huidige uitslag onder voorbehoud totdat er een definitieve uitspraak is.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op maandag 3 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons