van der Horst

24H Spa: Dries Vanthoor: "We moeten de auto sneller krijgen"

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor neemt straks de start van de eeuweditie van de 24 uur van Spa samen met Charles Weerts en Sheldon Van der Linde op de BMW M4 GT3 van Team WRT. Onze landgenoot miste tijdens de kwalificaties nipt de Superpole, het trio werd 23e. Autosport.be kon Dries spreken kort voor zijn tweede etmaalrace in evenveel weken.
  • Prospeed Competition
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
"Ja, het is moeilijk voor ons op dit moment, we zijn gewoon een beetje te langzaam. We proberen de oorzaak te begrijpen en daarbij ook de auto sneller te krijgen. De Rowe Racing BMW's hadden geen last van de rode vlag in Q4 en hun prestatie is zowat het maximum dat BMW op dit moment kan laten zien (zij werden 14e en 15e nvdr.). In de wedstrijd kan echter alles gebeuren, ook met de voorspelde regen op zaterdagavond en/of zondag."

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Het is niet dat de auto slecht aanvoelt, maar er zijn zo te zien enkele puntjes waarmee we in de aanloop naar de kwalificaties de verkeerde kant zijn opgegaan. Nu, Laurens heeft nog een veel moeilijker weekend (de HubAuto Porsche #992 van Dries' broer reed pas de 43e tijd in de kwalificaties nvdr.). Ik weet niet precies wat er scheelt, maar het kan zo te zien dus nog altijd slechter", sluit onze landgenoot af met een kwinkslag.

BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
"Fysiek ben ik gelukkig weer beter na de crash tijdens de 24 uur van Le Mans in de BMW M Hybrid V8. Ik heb na de impact toch een paar dagen last gehad van hoofdpijn en was heel vaak moe. Ik werd 's ochtends wakker en was toch nog moe, terwijl ik toch voldoende geslapen had. Robert Kubica heeft mij na Le Mans nog wel een berichtje gestuurd, maar goed."


Foto's: Kurt Vanhoenacker - Geert Franquet - Arne Simons



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons