van der Horst

24H Spa: Martin/Rossi/Marciello hopen op sterke race

Raffaele Marciello - Valentino Rossi - Maxime Martin
Raffaele Marciello - Valentino Rossi - Maxime Martin
Samen met teamgenoten Maxime Martin en Raffaele Marciello hoopt Valentino Rossi dit jaar beter te doen dan zijn zesde plaats uit 2023. De Team WRT BMW M4 GT3 #46 strandde - overigens net als vorig jaar - op een 21e plaats, net buiten de top 20 dus die startrecht heeft in de Superpole op vrijdag. Rossi gaf aan dat er meer in de wagen zat en kijkt met vertrouwen uit naar de race.
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
"In een etmaalrace is deze startplaats geen ramp, maar het is vervelend. Het scheelde ook niet veel, we zijn bij de les en zitten niet ver van de referentie. Toen ik hoorde dat we 21e waren, heb ik wel even gevloekt, maar ik heb vertrouwen in onze pace", aldus de Italiaan die aan de vooravond staat van zijn derde 24 Hours of Spa - zijn tweede met BMW. Eind vorig jaar vertelde Rossi al aan Autosport.be dat hij vooral op zoek moet naar een beter bandenmanagement om zijn zegekansen in de 24 Hours of Spa te vergroten. "Vorig jaar kenden we een sterke race waarin we vooraan te vinden waren. Dit jaar staan we er dankzij wat meer grip nog beter voor. Het is echter een lange wedstrijd, we moeten afwachten, want de ene dag is ook de andere niet. We hopen in de wedstrijd zelf competitief te zijn."

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
Rossi was twee weken geleden samen met Martin en Ahmad Al Harthy goed onderweg in de 24 uur van Le Mans, tot laatstgenoemde in het duister van de baan spinde in de BMW M4 GT3 van Team WRT. "De snelheid zat er wel in, we lagen op de eerste plaats op een gegeven moment. Het weer was niet ideaal en Ahmad was onderweg op slicks toen het hard begon te regenen en hij van de baan schoof. Geen eenvoudige omstandigheden dus, jammer."

Valentino Rossi
Valentino Rossi
Of we Rossi dit jaar of volgend jaar aan het werk zien in een Hypercar? Dat is nog steeds het plan, al denkt hij niet volgend jaar races te zullen betwisten in BMW's proto. "Iedereen droomt van de Hypercar en ik wil graag dit jaar nog de wagen testen, bijvoorbeeld aan het einde van het seizoen. De realiteit is dat ik volgend jaar waarschijnlijk de 24 Uur van Le Mans nog zal afwerken in de GT-klasse."

BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
Rossi zou ook maar wat graag starten in de 24 Uur van de Nürburgring, maar gaf meteen ook aan dat de kans klein is dat we hem in de nabije toekomst zullen zien starten. "Samen met Le Mans, was de 24 Uur van de Nürburgring een van mijn grote doelen. Het probleem is echter dat je een licentie moet halen op een 'kleine' wagen, en daar heb ik geen zin in. Ik wil niet rijden met iets trager dan een GT3. Ik zou echter heel graag starten, ik heb al zeker 2000 ronden gereden op de simulator."

Foto's: Geert Franquet & Martijn Wouters



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons