van der Horst

24H Spa: Na 2H: Ferrari leidt - Magnus/De Wilde P3 algemeen

AF Corse Francorchamps Motors - Ferrari 296 GT3
AF Corse Francorchamps Motors - Ferrari 296 GT3
De AF Corse Ferrari 296 GT3 van Alessio Rovera, Davide Rigon en Alessandro Pier Guidi leidt de 24 Hours of Spa na twee uur wedstrijd. Rigon kreeg de leiding in de schoot geworpen toen Lucas Auer in de Mercedes-AMG Team MANN-FILTER Mercedes AMG GT3 Evo een lekke band kreeg ter hoogte van de Paul Frère-bocht. De M-AMG Team GetSpeed Mercedes van Stolz/Gounon/Schiller gaat de Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT3 Evo II van Gilles Magnus, Ugo De Wilde, Paul Evrard en Jim Pla vooraf, die tevens leider is in de Gold Cup.
De
Tresor Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Tresor Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3 EVO II
van Moncini/Patrese/Ferrari/Van Berlo, vertrokken vanaf pole in de Gold Cup, volgt op de vierde plaats algemeen. AlManar Racing by GetSpeed (Al Zubair/Baumann/Ellis/Grenier) heeft de derde plaats in die klasse in handen.

Boutsen VDS leidt in Silver, met de Mercedes-AMG GT3 EVO van Panis/Gazeau/Meyuhas/Baud op een 26e plaats in het algemene klassement. De McLaren 720S GT3 Evo van Smalley/Ramos/Prette/Kirchhöfer zette zijn pole in de Bronze-klasse om in de leiding, op een 19e plaats in het algemene klassement. De Uno Racing Team with Landgraf Mercedes van Pun/Rio/Tse/Dontje voert de ProAm-klasse aan, op P38.

Perrera verzilvert pole, maar Lucas Auer bijt zich vast

Bij de start van de etmaalrace was het Franck Perrera die de leiding greep, maar na 25 minuten kwam Lucas Auer langszij in de Busstop-chicane en stootte vervolgens door naar P1. Toen de Rutronik Racing Porsche #97 (Blattner/Richard Robichon/Marschall/Hartog) tien minuten later spinde in de Pif-Paf, leidde dat tot een FCY-neutralisatie, waarbij quasi het ganse veld pitte. Perrera verloor bij die neutralisatie enkele plaatsen en zo was het Rigon die in de AF Corse Ferrari kwam postvatten op P2, voor Stolz en Perrera. Nog bij die herstart plaatste Gilles Magnus zijn Audi naast die van Van Berlo richting Eau Rouge, om hem op magistrale wijze te passeren en zo P5 algemeen te veroveren. Toen Auer na anderhalf uur een lekke band kreeg, erfde Rigon de leiding.

Foto: Racing International Photography



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons