van der Horst

Belgian F4 Championship: Virginia: Vince Peeters wint na spannend duel in PRO, weerwraak voor Kenny Liebert in AM

Start 2024 Belgian F4 Championship Virginia PRO
Start 2024 Belgian F4 Championship Virginia PRO
Voor de voorlaatste manche van het Belgian F4 Championship trok men richting de Virginia International Speedway en dat was geen slechte keuze. Omdat er ook nu niet genoeg deelnemers waren om het normale format te gebruiken, werd het format van Oulton Park weer van onder het stof gehaald. Dit leidde tot zeer amusante races, maar wel met slechts twee winnaars. Kenny Liebert mocht eindelijk eens op het hoogste trapje staan bij de AM's, terwijl Vince Peeters en Renzo Uylenbroeck voor de nodige animo zorgden bij de PRO's.
Mathieu Molle
Mathieu Molle
De eerste race van de Am's begon speciaal met Julien Agneessens die een valse start maakte, maar wel zo vriendelijk was om direct opzij te gaan. Vooraan trok Mathieu Molle ten strijde, met in zijn zog Liebert. Echt wegrijden kon Molle niet, integendeel. Liebert sprong over de Auriga Racing-piloot en reed weg van de kampioenschapsleider. Dat Molle meer denkt aan het kampioenschap, bleek toen ook Stéphane Vandersmissen hem voorbijreed. De top drie bleef vanaf dan ongewijzigd. Fabrice Pahaut en Fabio Cumbo vervolledigden de top vijf.

Kenny Liebert versus Stéphane Vandersmissen
Kenny Liebert versus Stéphane Vandersmissen
De tweede race was dan weer wat spannender. Vooraan waren het de protagonisten Liebert en Vandersmissen die het uitvochten voor de winst. De KGL Sim Racing-piloot moest zich stevig weren, gezien de Smis Racing-rijder het gat nooit groter liet worden dan twee seconden. Uiteindelijk hield Liebert goed stand en pakte hij revanche na de gemiste overwinning in Oulton Park. Ook voor plaats drie werd er constant gevochten, vooral toen Molle een fout maakte en terugviel naar plek vijf. Maar de man van Auriga Racing wist zijn fout toch recht te zetten om alsnog met plaats drie te gaan lopen. Agneessens eindigde als vierde, terwijl Christian Colin als vijfde over de meet kwam.

Renzo Uylenbroeck
Renzo Uylenbroeck
Bij de PRO's werd het bekende liedje gedraaid, namelijk dat van Vince Peeters. De Limburger mocht van pole starten, kreeg in het begin van de race nog wel gezelschap, maar reed daarna zonder problemen richting de winst. Verrassend was de verrijzenis van Uylenbroeck. De Vlaams-Brabander heeft nog niet veel geluk gekend in het kampioenschap en wist ditmaal de tweede plek te verzekeren. Voor plaats drie ging het er wel pittiger aan toe. We kregen een heuse vierstrijd voor deze plek, maar het liep faliekant af voor twee grote namen in het kampioenschap, Kenny Herremans en Lucas Taelman. Hierdoor kon Lucas Romano vriendelijk bedanken en de derde plek claimen, voor Maxim Roobrouck. Taelman en Herremans moesten tevreden zijn met plaatsen vijf en zes.

Maxim Roobrouck
Maxim Roobrouck
Beide kemphanen moesten in de achterste gelederen starten in de laatste wedstrijd. Herremans besloot niet te starten, terwijl Taelman na nog geen vijf minuten de handdoek in de ring gooide. Maar de race kende toch nog een interessante eindstrijd. Peeters en Uylenbroeck trokken er op uit en beide heren vermaakten het publiek gans de race. Ze deden geregeld haasje-over, tot de Limburger in de laatste ronde resoluut het laken naar zich toe trok. Met nog één wedstrijd te gaan, wordt de kans dat hij ons land mag vertegenwoordigen in Valencia steeds groter. Roobrouck was wederom zeer consistent met een derde plek. Nieuwkomer Aaron Ferrazzano pakte de vierde plek, terwijl Pieter Goossens op plaats vijf eindigde.

Hiermee zit de voorlaatste ronde erop en blijft er nog één wedstrijd op het programma over: Spa-Francorchamps binnen twee weken.

Foto's: Simon Heck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 19 juni 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons