van der Horst

Belgian VW Club presenteert zijn raceprogramma voor 2013 (+ Foto's)

Belgian VW Club presenteert programma voor 2013
Belgian VW Club presenteert programma voor 2013
In het vernieuwde VW Contact Center te Kortenberg stelde de Belgian VW Club dinsdagavond zijn raceprogramma voor het komend seizoen voor. Een programma dat zich vooral richt op het rallygebeuren en waar de VW Polo centraal staat. De Polo R WRC is natuurlijk het paradepaardje van VW, maar in ons land moeten wij het stellen met de toch ook leuk ogende GTi R2 versie. Ook de rallyraid Amarok en het nieuwe Fun Cup Dunbee concept kwamen aan bod.
J.G. Mal-Voy
J.G. Mal-Voy
De voorstelling van het nationaal raceprogramma van de VW Club kon niet beter gepland staan dan vlak na het weekend waar de nieuwe VW Polo R WRC zijn eerste overwinning behaalde in de Rally van Zweden en dat al bij zijn tweede deelname. De Polo R WRC was dan ook de grote trekpleister van de avond en de VW Club kon er prat op gaan dat zij een echt race-exemplaar, de wagen die de initiële testen deed, kon voorschotelen en geen demo- of toonzaalmodel. Als kers op taart  kon men rekenen op de aanwezigheid van VW Motorsport-manager Sven Smeets, die op zijn terugreis van Zweden naar Duitsland een tussenstop maakte in zijn geboorteland.

Ingrid Berghmans en France Clèves - Volkswagen Amarok
Ingrid Berghmans en France Clèves - Volkswagen Amarok
Naast de WRC-wagen was er natuurlijk veel aandacht voor de nationale programma’s. Marc Duez mocht er nogmaals het succes van de RACB Racing School in de schijnwerpers zetten. De open racewagens die de school gebruikt zijn immers uitgerust met een VW 2.0 TDI motor.
Ex-judoka Ingrid Berghmans en France Clèves onthulden dan weer hun plannen om opnieuw deel te nemen aan de Rallye des Gazelles in Marokko met de VW Amarok. Het unieke aan deze rallyraid is dat er enkel vrouwen mogen aan deelnemen. Daarna maakte men de talrijk opgekomen gasten er op attent dat de VW Fun Cup op het appel ontbrak en dit omdat de VW Club naar eigen zeggen niet tot een akkoord kwam met de huidige organisator (Kronos Events) na elf maanden onderhandelen. Doch men behoudt het vertrouwen in het
VW Dunbee Fun Cup
VW Dunbee Fun Cup
concept en dat bewijst men door de formule nu ook te exporteren naar de rallyraid.

Niemand minder dan Stéphane Henrard stelde de DunBee Fun Cup voor, een duinenbuggy met een op de kever gebaseerde lightweight carrosserie en uitgerust met een VW 2.0 TDI motor. Het concept blijft identiek aan dat van de Fun Cup op circuit:  het racen, hier dus rallyraid, bereikbaar maken voor iedereen. De bedoeling is tevens om expedities of raids met de wagens te koppelen aan reisformules om zo een volwaardig vakantiepakket aan te bieden.

Voorstelling Volkswagen Polo GTi R2
Voorstelling Volkswagen Polo GTi R2
De finale was dan weer weggelegd voor de onthulling van de Polo GTi R2, getooid in de kleuren van de nieuwe sponsors. De uiteindelijke bedoeling is om drie van zulke rallywagens in te zetten in het Belgische kampioenschap, maar voor het ogenblik is enkel de deelname van Guillaume Dilley bevestigd. Wel kon men aankondigen dat voor de Haspengouw Rally volgende week, Jonas Langenakens een eenmalig optreden verzorgt in de tweede wagen. Mogelijk wordt de samenwerking, als de financiën volgen wel te verstaan, verder uitgebreid.

Meer foto's van deze avond kan u terugvinden in het fotoboek van de Belgian VW Club presentatie 2013.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op woensdag 13 februari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons