van der Horst

24H Spa: Team WRT BMW scoort maximaal in IGTC.

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
De 24 Hours of Spa gelde ook als de derde manche voor de Intercontinental GT Challenge na de race in Bathurst en de 24H Nürburgring. BMW, Mercedes-AMG en Porsche zijn de drie merken die er strijden om de titel. De winnende Comtoyou Racing Aston Martin zowel als de AF Corse Ferrari komen niet in aanmerking om punten te scoren voor de IGTC en dus ging het maximum aan punten naar de als derde geklasseerde Team WRT BMW M4 GT3 van Sheldon van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts.
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
De tweede plaats in het IGTC klassement is voor de Rowe Racing BMW M4 GT3 van Dan Harper, Max Hesse en Augusto Farfus die de race als zesde afsloot. BMW behaalde aldus de dubbel en maakt terug aanspraak op de titel nu zowel Porsche als Mercedes een moeilijke race kenden. De best geklasseerde Mercedes-AMG was het exemplaar van AlManar Racing By GetSpeed bestuurd door Al Faisal Al Zubair, Dominik Baumann, Philip Ellis en Mikael Grenier, zevende algemeen en winnaar in de Gold Cup. De SSR Herberth Porsche 911 GT3 R van Matt Campbell, Mathieu Jaminet en Fred Makowiecki was met de achtste plaats de best geklasseerde wagen van het merk uit Weissach. De top vijf werd afgesloten door de Rutronik Racing Porsche 911 GT3 R van Julien Andlauer, Sven Mueller en Patric Niederhauser die negende algemeen werden.
 
Lionspeed x Herberth - Porsche 911 GT3 R
Lionspeed x Herberth - Porsche 911 GT3 R
De in de IGTC Independent Cup was voor de Lionspeed x Herberth Porsche 911 GT3 R van Antares Au, Alexander Fach, Martin Rump en onze landgenoot Alessio Picariello. De wagen werd tweeëntwintigste algemeen en was de enige wagen in zijn klasse die de finish haalde.


Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op maandag 1 juli 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons