van der Horst

BNL Karting Series duikt zomerpauze in na schitterende finales in Mariembourg

BNL Karting Series
BNL Karting Series
Goed anderhalve maand geleden trapte de BNL Karting Series hun seizoen op Karting Genk op gang. Dit weekend vond de tweede manche van het kampioenschap plaats en daarvoor trokken teams en rijders richting Mariembourg. Karting des Fagnes staat al enkele jaren garant voor spanning en strijd in het kampioenschap en dat was afgelopen weekend niet anders. De BNL Karting series duiken nu de zomerpauze in alvorens eind augustus te hernemen in Kerpen.
  • Prospeed Competition
Mini Max: Chalk klopt Vanderhallen op de meet.
MiniMax
MiniMax
De tot dan toe ongenaakbare Vince Vanderhallen mocht de finale van de Mini Max klasse vanaf de pole op gang trekken. In een volledig Belgische eerste startrij kreeg hij het gezelschap van Yenthe Moonen die vanaf plaats twee van start ging. Vanderhallen kende een prima start en behield de leiding. Daarachter won Victor Ruyts een plaatsje tenopzichte van Moonen maar die remde Ruyts opnieuw uit in bocht twee en herstelde de startorde. Vanderhallen reed de volledige wedstrijd aan kop, weerstond in het begin aan de druk van Moonen maar kreeg kort voor het einde Jenson Chalk op de achterbumper. Chalk was kort daarvoor voorbij gegaan aan Moonen, die zo naar plaats drie verwezen werd. De Brit leek de duimen te moeten leggen maar kwam beter weg uit de laatste bocht, sloop langs Vanderhallen richting het zwart-wit geblokt en klopte de Belg uiteindelijk met vijf duizendsten verschil. Yenthe Moonen mocht knap mee naar het podium, terwijl Max Jolly en Victor Ruyrs de top vijf compleet maakten. 
Junior Max: Bartle van start tot finish.
Harry Bartle verzekerde zich van de pole voor de finale van de Rotax Junior Max. Hij kreeg zijn landgenoot Jacob Ashcroft naast zich terwijl Boaz Maximov en Cameron Nelson de tweede startrij deelden. Lars Lambers was met een elfde startplaats de best geplaatste Belg. Bartle behield bij de start de leiding terwijl Ashcroft een plaatsje moest prijsgeven aan Toms Strele. De top drie bleef lange tijd onveranderd maar met nog zes minuten te gaan pakte Ashcroft de tweede plaats weer over van de Let. Ashcroft probeerde het niet veel later ook bij Bartle, maar ving bot en moest zowel Strele als Ties Van Wijk voorbij laten. Harry Bartle kreeg meteen wat ademruimte en liep zeven tienden weg bij de achtervolgers. Ties Van Wijk kon in de laatste paar ronden wat dichter bij Bartle komen, maar kwam nooit dicht genoeg voor een aanval op de leider. De Brit werd in Genk nog bestraft na zijn zege, maar kon vandaag in Mariembourg wel zegevieren. Ook Van Wijk kon de punten van de tweede plaats goed gebruiken en klimt omhoog in het klassement. Toms Strele werd, net als in Genk, opnieuw derde. 
DD2 en DD2 Masters: Eerste zege in DD2 voor Dylan Lahaye
DD2
DD2
Nikita Gense verzilverde zijn poleposition bij de start van de DD2 en DD2 Masters. Later in de openingsronde was het echter Dylan Lahaye die heel mooi binnendoor dook bij de Duitser. Zijn teammaat Nicolas Guillaume presteerde hetzelfde en dook eveneens binnendoor bij Gense. De Duitser kwam meteen onder druk van Frederik Zebis Christens maar die zag op zijn beurt Imke Arts heel knap buitenom gaan in de eerste, lange, rechtse bocht. Guillaume hield de druk op Lahaye en ging in ronde twee naar de leiding maar Lahaye pareerde twee ronden later en nam zo de kop. Guillaume kwam slecht weg in bocht drie en kwam in contact met Gense die twee plaatsen verloor. Guillaume zag Lahaye enkele kartlengtes voorsprong nemen en werd twee ronden later in één klap voorbij gegaan door Arts, Christens en Gense. Na een zeer intense eerste wedstrijdhelft leek alles in zijn plooi te vallen en had Lahaye een bonus van ruim een halve seconde. Gense wist nog voorbij te gaan aan Imke Arts voor plaats twee en daarmee lag het podium vast. Dylan Lahaye pakt zo zijn eerste zege in de DD2 klasse, na jaren ervaring en zeges in de Rotax Senioren. Nikita Gense werd tweede, voor Imke Arts, Nicolas Guillaume en Frederik Zebis Christens. Carl Cleirbout werd mooi zesde algemeen en is daarmee de winnaar in de DD2 Masters. 
Senior Max: Macaluy Bishop wint voor Vic Stevens. 
Senior Max
Senior Max
De strijd in de Rotax Senior Max klasse blijft dit jaar ongemeen spannend. Enkele snelle landgenoten waarvan Beau Lowette, Vic Stevens en Mateja Radenkovic er maar enkelen zijn strijden er al het hele seizoen tegen snelle namen als Jayden Thien, Macauley Bishop en Kaï Hunter. Beau Lowette had voor de start van de finale de beste kaarten in handen want de Limburger vertrok vanaf de pole met Jayden Thien langs hem op de eerste startrij. Maar in een dramatische start verloren we in de aanloop naar bocht twee meteen Lowette, Hunter en Radenkovic die alle drie met elkaar in contact kwamen en van de baan gingen. Voor de twee Belgen was het meteen einde oefening en een dikke streep door de rekening voor de twee rookies in de klasse. Macauley Bishop kreeg de leiding zomaar cadeau met in zijn zog Vic Stevens die al snel voorbij ging aan Jayden Thien. De wedstrijd ging al heel snel op slot en vooraan veranderde de rangorde niet meer waardoor Bishop een nieuwe zege kan bijschrijven. De Brit haalde het voor onze landgenoot Vic Stevens en Jayden Thien. 

De deelnemers treffen elkaar opnieuw op de Erftlandring in Kerpen, en dat in het laatste weekend van augustus.

Foto's: Kartphoto



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 26 mei 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons