van der Horst

De terugkeer van TVR

TVR Tuscan R
TVR Tuscan R
Er zijn plannen om TVR, de roemruchte Britse sportwagenfabrikant die tien jaar geleden ter ziele ging, nieuw leven in te blazen. Niet later dan 2017 moet er een nieuw model op de markt komen dat mede ontworpen wordt door Gordon Murray, de man die de Brabham F1 wagens waarmee Nelson Piquet wereldkampioen formule 1 werd alsook de McLaren F1 GTR tekende. Ook motorleverancier Cosworth zal zijn steun verlenen aan het project en voor de V8 motor zorgen die de wagen zal uitrusten. Autosport.com wist tevens te melden dat ook een terugkeer naar de racerij gepland staat met als ultiem doel een deelname aan de 24 uren van Le Mans in de GT klasse.
  • Hamofa Performance
TVR Vixen
TVR Vixen
Vixen, Griffith, Grantura, Cerbera, Chimaera, Tuscan en Sagaris, het zijn allemaal namen van spectaculaire GT bolides die het Britse TVR vorige eeuw op de markt bracht. Begin deze eeuw stapelden de schulden zich op en in 2004 werd de merknaam verkocht aan de Russische bankeigenaar Nikolay Smolensky waarna de productie 2 jaar later volledig stil viel. In 2013 verkocht hij het merk aan de Britse magnaat Les Edgar, die beloofde om op korte termijn TVR terug te doen herleven.
 
Nu zijn er echter grootse plannen om het merk een doorstart te geven en dat met de steun van Cosworth dat instaat voor de krachtbron, een atmosferische V8. Niemand minder dan Gordon Murray werd bereid gevonden om een handje toe te steken bij het ontwerp van het eerste model dat opnieuw een spectaculaire sportwagen moet worden die de link legt met het roemruchte verleden van het merk. Naast de coupé zal er ook een cabriolet versie beschikbaar zijn waarna een tweede model gebaseerd op hetzelfde chassis en met dezelfde motor op de markt komt.
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 4 juni 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons