Norisring: René Rast wint race 1

René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Onder wisselende weersomstandigheden wist René Rast (Schubert Motorsport BMW M4 GT3), dankzij een gok betreffende de bandenleuze, de eerste race voor de DTM op de Norisring te winnen. Franck Perera (GRT Lamborghini Huracan GT3), die de geblesseerde Christian Engelhart verving, pakte de tweede plaats voor teamgenoot Luca Engstler.
Toen het begon te regenen op de Norisring gedurende de DTM race was de vraag of men moest overgaan op regenbanden of niet. René Rast besliste van niet, bleef op slicks doorrijden en dat bleek de juiste beslissing te zijn. Hij won de race voor beide GRT piloten die ook afzagen van een bandenwissel. Na de verplichte pitstop begon het te regenen en de meeste rijders kwamen opnieuw binnen voor regenbanden. Maar de regen was van korte duur en de wissel naar slicks was aangewezen. Rijders die terug voor slicks kozen waren op het einde van de race weer in het voordeel en Nicki Thiim en Mirko Bortolootti, (beiden SSR Performance Lamborghini), werden vierde en vijfde maar op meer dan een ronde van de winnaar. Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3) finishte als zesde voor Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4 GT3). Jack Aitken (Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3), die van op de pole was gestart werd uiteindelijk negende.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 6 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.