van der Horst

12H Misano: Red Ant Racing en StreetArt Racing op pole

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Tijdens de kwalificaties voor de Hankook 12H Misano domineerde Red Ant Racing in de 992-klasse. Beide wagens waren tijdens twee van de drie sessies telkens eerste en tweede, waarmee Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe Breuckers straks vanaf pole mogen starten. Dit ten koste van de zusterwagen van Peter Guelinckx, Brent Verheyen en Michiel Haverans. Bij de GT4's was het een spannend duel tussen twee Belgische teams, waarbij de StreetArt Racing Aston Martin als beste uit de strijd kwam. De algemene pole ging naar de PTT by Schnitzelalm Racing Mercedes.
StreetArt Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
StreetArt Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Het was een stevige strijd om de koppositie in de GT4-klasse tussen StreetArt Racing en de Hamofa Motorsport BMW. Kris Verhoeven wist als enige onder de 1:44 te duiken, maar samen met Mark Verhoeven en Rob Verhoeven kwamen ze +0.017 sec tekort om de pole te claimen van Jahid Fazal-Karim, Pascal Bachmann en Julien Darras. Dit gebeurde ondanks dat het team in het midden van de sessie problemen had met de ophanging. Met nog vier minuten te gaan in Q3 wisten ze toch nog de pole te bemachtigen.

PTT by Schnitzelalm Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
PTT by Schnitzelalm Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Vooraan zal de nieuwkomer PTT by Schnitzelalm Racing Mercedes starten. Martin Kaczmarski, Mateusz Lisowski en Jay Mo Härtling versloegen daarbij de Herberth Motorsport Porsche van Scott Noble, Ralph Bohn en Jason Hart met net geen drie tienden voorsprong. De tweede startrij is voorbehouden voor de Hofor Racing Mercedes, met onder meer Kenneth Heyer, en de Saintéloc Junior Team Audi. Haas RT zal het nodige werk moeten verrichten, aangezien het team uit Antigua en Barbuda vanaf de tiende plaats zal starten.

Nu is het aftellen naar 10 uur, wanneer de race op gang wordt getrokken.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 6 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Misano.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons