van der Horst

992 Endurance: de teller staat voorlopig op 48 wagens

Porsche 911 GT3 Cup (992)'s @ Spa-Francorchamps
Porsche 911 GT3 Cup (992)'s @ Spa-Francorchamps
Begin september staat er voor het eerst een uniek evenement op het programma in Spa-Francorchamps: een race van twaalf uur puur met Porsche 911 GT3 Cup (992)'s onder de banner Michelin 992 Endurance Cup powered by Porsche. Toen men dit voorstelde, was het afwachten hoeveel teams hierop zouden inspringen. Het antwoord is dat het evenement voorlopig zeer populair lijkt. Op dit moment zijn er namelijk al 48 bolides ingeschreven, en ze komen van heinde en ver om deel te nemen.
Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Qua voorlopige inschrijvingen is de herkomst van de teams zeer gevarieerd. MRS GT Racing spant voorlopig de kroon met vier bolides, terwijl Mühlner Motorsport, Black Falcon, Bas Koeten Racing en Speedlover elk drie stuks inzetten. Qua landen is het ook niet mis. EBM vertegenwoordigt Nieuw-Zeeland, terwijl QMMF By HRT onder de Qatarese vlag zal starten. Voor het overige komen ze allemaal uit Europese landen.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Gezien de wedstrijd in Spa zal plaatsvinden, zijn er ook wel wat Belgische teams van de partij. Naast Mühlner Motorsport en Speedlover zien we ook NGT Racing, Belgium Racing en SRX Competition aan de start verschijnen. Deze laatste is overigens een compleet nieuw team van Sparx Group. Misschien wel een opvallende afwezige is Red Ant Racing tot nu toe. Het team van Bert Redant is op dit moment heer en meester als het aankomt op endurance-wedstrijden van de 24H Series met deze bolide, maar er is nog steeds tijd om zich in te schrijven.

Het weekend zelf zal op 6 en 7 september afgewerkt worden, met vrijdag een vrije training, kwalificatie en een nachtsessie, terwijl op zaterdagochtend om 09:45 uur de wedstrijd op gang getrokken wordt. Eens we een volledige toer rond de klok hebben gedaan valt de vlag, om 21:45 uur. Op dit moment zijn er ook al tickets beschikbaar en die kan u hier vinden.

Foto's: Creventic - NLS - Marnik Mouchaers



  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons