van der Horst

Venray: Loris Hezemans wint oval race van NASCAR Whelen Euroseries Pro

Liam Hezemans
Liam Hezemans
De NASCAR Whelen Euroseries keerde vorig weekend terug naar de Raceway Venray en voor het eerst sinds 2019 werd er een race op oval afgewerkt. Niet minder dan 104 ronden legde de winnaar af op de oval van Venray en die winnaar was lokale held Liam Hezemans. Marc Goossens (Team Bleekemolen) kwam als achtste over de meet.
De strijd was hevig op de korte ovaal van Venray en uiteindelijk had Hezemans aan de meet 0,528 seconde voorsprong op Gianmarco Ercoli (CAAL Racing). De Fransman Paul Jouffreau (RDV Competition) eindigde als derde en pakte opnieuw punten voor het kampioenschap en staat in de tussenstand vierde na Vittorio Ghirelli (PK Carsport), Hezemans en Ercoli. De leider in de puntenstand Ghirelli was de snelste in de kwalificatie maar in de race eindigde hij net naast het podium. Ryan Vargas maakte de top vijf vol.


Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 5 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Venray.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons