van der Horst

12H Misano: 27 wagens voor de terugkeer naar de Adriatische zee

2024 24H Series 12H Spa-Francorchamps
2024 24H Series 12H Spa-Francorchamps
Dit weekendwordt een zeer druk weekend op de Europese circuits. Naast de Hankook 25H VW Fun Cup en European Le Mans Series in Imola rijdt de 24H Series in Italië de Hankook 12H Misano. 27 wagens trekken richting de Adriatische kust. Daarbij zijn ook vier bolides die onder de Belgische vlag rijden, waarbij drie trio's bestaan uit landgenoten.
Haas RT - Audi R8 LMS GT3
Haas RT - Audi R8 LMS GT3
Het was weer even geleden, maar ditmaal hebben de GT3's terug de bovenhand in aantal. Elf wagens uit die klassezullen aan de start verschijnen met toch wat bekende namen. Earl Bamber gaat samen met Liam Talbot en Heremana Malmezac de nieuwe Aston Martin van Prime Speed Sport besturen, terwijl Haas RT ook van de partij is met één van de vier Audi's in het veld en dat voor een volledig Australisch trio. Daarnaast zijn er nog twee Porsche's, twee Mercedessen en een Ferrari en Lamborghini.

Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Langs Belgische zijde moeten we natuurlijk beginnen met Red Ant Racing. De troepen van Bert Redant moeten zich serieus spreiden dit weekend, met twee operaties toevallig beiden in Italië. Al komen ze wel aan de start in Misano met de vertrouwde namen. Enerzijds Yannick Redant, Ayrton Redant en Kobe de Breucker, anderzijds Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans. Het is dan ook meer dan normaal gezien hun prestaties van de laatste races, dat zij als favorieten de 992-klasse aanvatten. Nog een verrassing is te vinden in GT4 met Hamofa Motorsport. Rob, Kris en Mark Verhoeven gaan het eens proberen in Italië met hun BMW, nadat zij zich ook al in de debatten mengden in april in Spa. Tot slot is ook StreetArt Racing erbij, zij zetten hun Aston Martin GT4 in voor Jahid Fazal-Karim, Pascal Bachmann en Julien Darras.

Morgen starten de activiteiten met een vrije training rond het middaguur, om dan in de namiddag de kwalificaties af te werken. Zaterdag wordt de race op gang getrapt en in tegenstelling tot de andere wedstrijden zullen zij hier de volledige twaalf uur in één keer afwerken. De wedstrijd start om 10 uur 's ochtends en zijn samen met de kwalificaties live te volgen op het YouTube-kanaal van de 24H Series.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 4 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Misano.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons