van der Horst

Dubbele Italiaanse uitdaging voor RedAnt Racing

Brent Verheyen/Peter Guelinckx/Michiel Haverans - RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup
Brent Verheyen/Peter Guelinckx/Michiel Haverans - RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing is dit weekend op twee fronten actief, allebei in de Italiaanse laars. Op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola wordt de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux afgewerkt, terwijl 100 kilometer verderop, op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, de 12 uur van Misano wordt verreden. RedAnt Racing komt bij beide evenementen met twee wagens in actie, en alle rijders willen stuk voor stuk voorin meedraaien.
Het is uiteraard niet de eerste keer dat RedAnt Racing in één en hetzelfde weekend een dubbel programma afwerkt. Dat was eerder dit seizoen ook al het geval, met een Carrera Cup-meeting in Spa, en de 24-uursrace in het Portugese Portimao.
 
Dréke Janssen - RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup
Dréke Janssen - RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup
“Dit weekend liggen de circuits waarop we zullen racen dan wel een pak dichter bij elkaar, eigenlijk verandert dat weinig aan onze organisatie en logistieke uitdaging”, licht team manager Marc Goossens toe. “We houden onze programma’s in de Porsche Carrera Cup Benelux en de 24H Series duidelijk apart, dat moet ook wel wil je in beiden op het hoogste niveau kunnen meedraaien. Toch was er eerder deze week een klein voordeeltje verbonden aan het feit dat beide delen van het team in Italië aan de slag gaan. Enkele mensen die op maandag de testdag van de Carrera Cup in Imola hadden bijgewoond, kunnen op donderdag ook tijdens de testdag in Misano aan de slag. Maar tijdens het eigenlijke raceweekend staat elke afdeling op eigen benen.”
 
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup
Die testdag voorafgaand aan de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux werd voor RedAnt Racing afgewerkt door Dréke Janssen en Kalle Rovanperä. “Voor Kalle was dat niet evident, want die testdag kwam daags na afloop van de Rally van Polen (een wedstrijd waarvoor Rovanperä te elfder ure werd opgeroepen, maar die de rallywereldkampioen wel wist te winnen, red.). Dat was voor hem een heel intense vierdaagse, en dat had wel een beetje zijn sporen nagelaten”, legt Goossens uit. “Maar voor het raceweekend zal hij zeker topfit zijn. Zowel Kalle als Dréke lieten op de testdag overigens zien dat er potentieel in hun prestaties zit. Als ze er in slagen om alle puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen, dan zien we ze zeker voorin meedraaien, daar ben ik van overtuigd. Makkelijk wordt dat niet, want de graveltraps liggen in Imola dicht bij de baan, groot is de foutenmarge er dus niet.”
 
Hetzelfde geldt voor het circuit in Misano, waar Yannick en Ayrton Redant samen met Kobe de Breucker voor de vierde keer op rij willen zegevieren aan het stuur van hun #903 Porsche. Hun grootste tegenstander? Waarschijnlijk de andere Porsche van RedAnt Racing, de #904. Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans finishten bij de afgelopen twee races telkens als tweede, en zijn er op gebrand om in Misano een trapje hoger op het podium te staan.
 
Yannick Redant/Ayrton Redant/Kobe de Breucker - RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup
Yannick Redant/Ayrton Redant/Kobe de Breucker - RedAnt Racing Porsche 992 GT3 Cup
“We hebben echter geen enkele ervaring in Misano”, legt teameigenaar Bert Redant uit. “Niet het team, en niet de rijders. We hebben wel wat simulatorwerk verricht, en op basis daarvan een basisafstelling bepaald. Die zullen we tijdens de testdag aan de tand voelen. Andere teams kennen dit circuit wel al, dus het wordt een beetje afwachten om te zien waar we precies zullen staan. Maar uiteraard mikken op een herhaling van de eerdere resultaten. Als we daar in slagen, dan is de kans groot dat onze wagens bij de slotrace in Barcelona onder elkaar mogen uitmaken wie kampioen wordt.”
 
In tegenstelling tot andere races die dit seizoen op de kalender staan, wordt de 12 Uur van Mugello in één ruk afgewerkt, van zaterdagochtend 10 uur tot ’s avonds 22 uur. “Dat vind ik een uitstekende zaak”, geeft Bert Redant toe. “In één keer racen is veel plezanter. Geen pauze, geen rekenwerk, geen spelletjes, gewoon enduranceracen zoals het hoort te zijn.”
 
U hoeft overigens niets te missen van de races van RedAnt Racing: de 12 uur van Misano wordt op zaterdag 6 juli vanaf 10 uur live gestreamd op het YouTube-kanaal van de 24H Series, en de ook wedstrijden van de Porsche Carrera Cup Benelux (op zaterdag om 16u35 en op zondag om 9u00) kan u bekijken op het YouTube-kanaal van het kampioenschap.

Persbericht RaceMail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 3 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings 12H Misano en 4H Imola.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons