van der Horst

Porsche Carrera Cup Benelux voor de derde afspraak van het seizoen 2024 naar het mythische circuit van Imola

Porsche Carrera Cup Benelux 2024
Porsche Carrera Cup Benelux 2024
Imola is de derde plaats van afspraak van de succesvolle Porsche Carrera Cup Benelux in 2024 en de verplaatsing tijdens het eerste weekend van juli naar Italië is een nieuw mooi hoofdstuk in de snelste merkencup van de Benelux. Uiteraard woedt de sportieve strijd ondertussen in alle hevigheid en bovendien zien we in Imola een tweede optreden van niemand minder dan de tweevoudige WRC-wereldkampioen Kalle Rovanperä bij RedAnt Racing. Imola sluit de eerste helft van het seizoen af en zondagavond kunnen de eerste lessen van een boeiend seizoen 2024 getrokken worden.
21 identieke Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – verzorgen vrijdag, zaterdag en zondag het voorprogramma van de Italiaanse manche van de European Le Mans Series, opnieuw een hoogstaand kader voor de wedstrijden van de Porsche Carrera Cup Benelux, nadat er eerder samen met het FIA WEC en het DTM was gereden.

Dirk Schouten
Dirk Schouten
Sportief leidt Dirk Schouten in de kleuren van Q1-Trackracing de dans na twee weekends en dat met 77 punten, maar achter hem volgen twee zeer sterke rijders, met name Benjamin Paque (D’IETEREN LUXURY PERFORMANCE) en Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) met respectievelijk 58 en 55 punten. In de wetenschap dat er vijftig punten per weekend te verdienen zijn, is alles, maar dan echt alles nog mogelijk. Daarbij komt ook nog kijken dat het koptrio een waar peloton achter zich ziet jagen. De regelmatige en snelle Zweed Robin Knutsson (NGT Racing, 48 punten), Sacha Norden (JW Raceservice, 46 punten), Niels Langeveld (Q1-Trackracing, 40 punten), Kobe Pauwels (D’IETEREN LUXURY PERFORMANCE, 40 punten) en Sam Jongejan (Team RaceArt, 37 punten) hebben de leiders in het vizier en zullen er op de prachtige glooiende omloop in Italië alles aan doen om ook hun kansen op een mooi eindresultaat gaaf te houden.

Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Bij de rookies is de sportieve strijd ook van hoog niveau, met vooraan Kobe Pauwels, maar ook Sam Jongejan, Jurriaan de Back (JW Raceservice), Valters Zviedris (Q1-Trackracing) en Alexander Reimann (EST 1 Racing) hebben hun laatste woord nog niet gezegd. Hetzelfde kan gezegd worden van de PRO-AM-klasse, met een mooi duel vooraan tussen Jules Grouwels (Team RaceArt) en Jani Käkelä (39 Racing).
 
In de stand bij de teams leidt Q1-Trackracing, maar D’IETEREN LUXURY PERFORMANCE en JW Raceservice, blijven op de tweede en derde plaats zonder meer druk zetten.

We staan inderdaad voor een mooi weekend op een schitterend circuit. Alles ademt hier werkelijk autosport uit en de passie voor de sport is continu merkbaar”, aldus Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Het is een mooi circuit, met een echte geschiedenis, en ik denk dat iedereen van onze Porsche Carrera Cup Benelux hier echt van zal kunnen genieten. Bovendien bieden wij de Italiaanse racefans een hoogstaande competitie, waar bovendien Kalle Rovanperä aan zijn tweede meeting zal deelnemen. De jonge Fin heeft afgelopen weekend nog maar eens bewezen hoe snel hij zich aanpast, want zijn deelname aan de WRC-wedstrijd van Polen was geheel onvoorzien en hij won de rally met overmacht. Kortom, ik kijk naar een zeer mooi weekend uit!

De vrije trainingen van het Italiaanse weekend vinden plaats op vrijdag, met telkens veertig minuten vanaf 9u50 en 14u15, terwijl de kwalificatiesessie zaterdag om 11u45 van start gaat. De beide races worden ingezet op zaterdag om 16u35 en zondag 9u00, telkens over dertig minuten en één ronde.
 
Streaming races: YouTube en carreracupbenelux.com
Live timing: carreracupbenelux.com

Persbericht Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 3 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons