van der Horst

25H Fun Cup: De Porsche Endurance Trophy Benelux klaar voor de derde manche van het seizoen 2024

Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
De tweede afspraak van de Porsche Endurance Trophy Benelux ligt amper twee weken achter ons en we zijn al klaar voor de derde meeting van 2024, wat meteen betekent dat het seizoen ook halverwege is. Voor die derde race trekken de teams en rijders naar de Belgische Ardennen, en dan weten we dat het over Spa-Francorchamps gaat. De 25 Uur Fun Cup is de gastheer voor de 125 minuten durende wedstrijd van de Porsche Endurance Trophy Benelux en de start daarvoor vindt op zaterdagochtend plaats. Zaterdagmiddag weten we dan wie de laatste winnaar van het seizoen wordt voor de hoofdmoot van het seizoen, de 24 Uur van Zolder, eind augustus.
Na twee wedstrijden in de Porsche Endurance Trophy Benelux, met respectievelijk winst voor Q1 Trackracing en Belgium Racing Team, is het uitkijken naar wie nu zaterdag gaat zegevieren. Beide zeges kwamen er op Circuit Zolder en de beide winnende teams waren niet alleen goed voor de eerste plek in de Porsche Endurance Trophy Benelux, maar ook in het algemene klassement van het Belcar Endurance Championship. Overigens hebben de diverse Porsche-teams sinds het bezoek vorig jaar aan Spa-Francorchamps alle manches van het Belgische uithoudingskampioenschap onder elkaar verdeeld.

Wie na Q1 Trackracing en Belgium Racing Team?
 
Tip Top rent by NGT - Porsche 718 Cayman GT4 RS
Tip Top rent by NGT - Porsche 718 Cayman GT4 RS
Dit weekend gaat de strijd ongetwijfeld tussen de leiders in het kampioenschap, Belgium Racing Team met Dylan Derdaele en Jan Lauryssen achter het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en de dichtste achtervolgers, Q1 Trackracing, met Filip Teunkens en Nicolas Vandierendonck in hun Porsche 911. Tip Top rent by NGT scoorde tweemaal prima in de klasse GTB, met twee opeenvolgende zeges voor Arthur Peters en Kenny Herremans in de Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport en het team is voorlopig derde in het kampioenschap, voor MM Racing, Speedlover en YDM-Racing, allen met een Porsche 911 GT3. Ook Saber Management Racing komt naar de Belgische Ardennen, maar dan met een Porsche Cayman GT4.

RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Spa-Francorchamps vormt het laatste raceweekend voor de belangrijkste afspraak van het seizoen, de 24 Hours of Zolder, en daar mogen we ons aan een reeks nieuwe Porsche-deelnemers verwachten. Zo kondigde RedAnt Racing al een extra Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – aan, met vader en zoon Dirk en Tom Van Rompuy achter het stuur, naast Ayhancan Güven en David Pittard. De Turk Güven is een ex-kampioen van de Porsche Carrera Cup Benelux en won dit seizoen al de 12 Uur van Bathurst in de Intercontinental Gt Challenge, met Porsche. David Pittard is een gerenommeerde GT3-rijder, die afgelopen weekend nog vierde werd in de 24 Uur van Spa. Maar zij zullen niet de enige extra namen aan de start van de 24 Hours of Zolder zijn.  

Maar eerst afspraak dus dit weekend in de Ardennen met op vrijdag de vrije trainingen en de kwalificaties, respectievelijk om 11u05 en 16u35. De race krijgt groen licht op zaterdag om 10u35.

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons