van der Horst

24H Spa: 25ste uur: voor Comtoyou Racing tijd om ‘Dankuwel!’ te zeggen

Nicki Thiim, Mattia Drudi en Marco Sorensen - Comtoyou Racing
Nicki Thiim, Mattia Drudi en Marco Sorensen - Comtoyou Racing
Er kan niet naast gekeken worden: Comtoyou Racing wist te zegevieren in de eeuwfeesteditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa! Door als winnaar over de finishlijn te rijden bezorgde het trio Nicki Thiim, Marco Sørensen en Mattia Drudi het Britse Aston Martin een tweede zege in de Belgische enduranceklassieker, de eerste sinds… 1948!
Jean-Michel Baert
Jean-Michel Baert
Ondertussen is alles, of toch bijna, al gezegd en geschreven over deze overwinning. En toch… enkele dagen na afloop van de race staan Jean-Michel Baert, François Verbist en het hele team ondertussen weer met beide voeten op de grond. “Sinds zondag leefden we een beetje op een wolk”, grapt Team Principal Jean-Michel Baert. “We hebben zoveel felicitaties ontvangen… Ik kon niet iedereen persoonlijk beantwoorden, maar maak van deze gelegenheid gebruik om dat nu te doen. En ik wil ook alle media, zowel op Belgisch als internationaal vlak, bedanken voor de aandacht die ze aan ons hebben besteed, van de voorbereiding over de race tot na de 24 Uur.”
 
Met de media onderhoudt Comtoyou Racing al lang goede relaties. Het team werd in 2015 opgericht om deel te nemen aan de Fun Cup en is sindsdien niet gestopt met groeien. In amper het tweede seizoen in de GT3-racerij heeft de renstal bovendien de belangrijkste race van het jaar gewonnen! “Tijdens de presentatie van de poster met Aston Martin, tijdens de persconferentie van de Proloog, zei ik nog grappend dat die poster een collectors item zou worden, omdat de winnaars van 1948 en 2024 er op stonden”, glimlacht Jean-Michel. “Wel, ik denk dat ik gelijk gekregen heb!”
 
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage GT3
Naast de prestaties van Comtoyou Racing tijdens de etmaalrace is ook de timing van de samenwerking met Aston Martin best indrukwekkend te noemen. “Het is eigenlijk eenvoudig: onze samenwerking is minder dan een jaar oud”, legt Jean-Michel uit. “Op 11 juli 2023 zond Ben Bourdaire, global head of sales van Aston Martin, me een bericht op Facebook… Dat is een communicatiekanaal dat ik amper gebruik, en ik zag het bericht dan ook maar twee weken later. Toen waren we nog in onderhandeling met een andere constructeur, maar vanaf dan liep alles heel snel! Op 30 augustus zaten we een eerste keer samen rond de tafel en een maand later konden we tijdens het raceweekend in Barcelona al onze samenwerking aankondigen.”
 
Een nieuwe samenwerking, mét een nieuwe wagen. Een bolide die pas afgelopen winter werd voorgesteld. “Het is geen geheim dat het leveren van onderdelen aanvankelijk wat vertraging opliep, en ons heel wat kopbrekens bezorgde”, aldus team manager François Verbist. “Ook al, dubbel pech, omdat we nooit eerder zoveel ongevallen hebben gehad als tijdens het begin van dit seizoen. Gelukkig bleef iedereen rustig, en werd de samenwerking week na week hechter. De zege in de CrowdStrike 24 Hours of Spa is uiteraard de mooist mogelijk beloning voor onze inspanningen!”
 
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Niet alleen de drie fabrieksrijders - Nicki Thiim, Marco Sørensen en Mattia Drudi – kwamen sterk uit de hoek, ook de andere Aston Martins Vantage GT3 van Comtoyou Racing gaven blijk van een uitstekende betrouwbaarheid. “De enige opgave die we moesten noteren kwam er na een race-incident, toen Nicolas Baert door een andere rijder op het rechte stuk tegen de muur werd geduwd”, vervolgt François Verbist. “Hij kon geen kant op. Onze wagen in de Bronze Cup, bestuurd door Kobe Pauwels, John De Wilde, Dante Rappange en Job van Uitert finishte in de top 20 algemeen en vijfde in zijn klasse. Ook vijfde, maar dan in Silver Cup, werden Charles Clark, Matisse Lismont, Xavier Maassen en Sam Dejonghe. Dat onze splinternieuwe wagens nu al zo betrouwbaar waren mag zeker worden benadrukt!”
 
Dankzij hun overwinning in de CrowdStrike 24 Hours of Spa staan Nicki Thiim, Marco Sørensen en Mattia Drudi nu ook aan de leiding van de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe. Er zijn dit seizoen nog drie uithoudingsraces te gaan, op de Nürburgring, in Monza en in het Saoedische Jeddah. “We zullen er uiteraard alles aan doen om deze positie te behouden”, stelden Jean-Michel Baert en François Verbist in koor. “We hebben ook nog drie Sprint Cup-weekends te gaan, dus het seizoen is ver van afgelopen. Onze motivatie is echter nooit groter geweest. We hebben het al aan alle teamleden verteld: jullie zijn de winnaars van de CrowdStrike 24 Hours of Spa, en dat kan niemand jullie nog afnemen!”
 
Volgend weekend komt Comtoyou Racing opnieuw in actie op Spa-Francorchamps, dit keer voor de 25 Uur Fun Cup. Omdat het Belgische team niet van plan is om zijn roots te negeren, is dat 25ste uur er ook eentje om aan iedereen ‘Dankuwel!’ te zeggen!

Persbericht Comtoyou Racing



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons