van der Horst

Op weg naar de 10de editie van de Spa Rally

Spa Rally
Spa Rally
Terwijl de rijders van het Belgian Rally Championship nog middenin het lopende seizoen zitten, werkt men bij DG Sport al hard aan de finale van het nationale rallykampioenschap, het ultieme sportevenement van het jaar: de Spa Rally! Zeker omdat op zaterdag 30 november en zondag 1 december de klassieker in Spa al zijn tiende verjaardag viert! Een kaap die uiteraard met een aantal mooie verrassingen zal worden gerond…
  • De Swert Opticiens
“We hebben even overwogen om de wedstrijd naar vrijdagavond en de hele zaterdag te verschuiven, maar om meerdere praktische en logistieke redenen was dat in die periode van het jaar niet mogelijk. Daarom houden we vast aan ons gebruikelijke schema, met een etappe op zaterdag en een tweede, kortere, etappe op zondag”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “Naast de manche van het BRC is er uiteraard ook plaats voor de Yokohama Spa Rally Classic, die zich eens te meer op de fans van regularityrally op afgesloten en volledig veilige wegen richt, en meteen ook de finale is van het nationale VHRS-kampioenschap. Na de wedergeboorte van deze rally-binnen-de-rally zou het evenement opnieuw heel wat succes moeten hebben.”

Bij de deelnemers is het al jaren een hit en het parcours van de Spa Rally zou ook deze keer het ideale decor voor de finale strijd om de verschillende rallytitels moeten vormen. Dat betekent dat op zondagnamiddag in het hartje van Spa alle kampioenen van 2024 bekend zullen zijn, wat onvermijdelijk tot een mooi feestje zal leiden.

Op weg dus naar de 10de editie van de Spa Rally georganiseerd door DG Sport, met de belofte dat u de komende weken en maanden heel wat mooi nieuws zal te horen of lezen krijgen. Blokkeer alvast de data van 30 november en 1 december 2024!

Persbericht Spa Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 4 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons