van der Horst

Supercar Madness: Mathias Ronzani gaat voor Top 3!

Mathias Ronzani
Mathias Ronzani
Na de afspraken op Circuit Zandvoort en Spa-Francorchamps stelt de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup de tenten op in de paddock van Circuit Zolder en beleven we op het Limburgse asfaltlint de steeds gesmaakte Supercar Madness ofte de derde round van de Ford-merkencup!
  • LTF
We noteren evenwel enkele afwezigen. Zo zal Calvin de Groot zijn leidersplaats niet langer verdedigen: hij kreeg een uniek aanbod om in hetzelfde weekend op Norisring in het voorprogramma van de DTM te gaan racen in de NXT Gen Cup, zeg maar de elektrische Mini, en aldus een stapje hoger te zetten. Ook Nicolas Bever geeft verstek en dat heeft alles te maken met het samenvallen van Supercar Madness met de 25 Hours Fun Cup, waarin Bever al een tijd meedraait en hij op zijn beurt daar een zitje kon versieren. Hij zal er een andere ex-Fiesta-collega zien opduiken en dat is natuurlijk Tristan Földesi!

Het verstek van het duo De Groot-Bever maakt dat Mathias Ronzani de kopman wordt van Oeste Racing.

Mathias Ronzani
Mathias Ronzani
“Nadat Jo Lambrecht om persoonlijke reden een stap terugzet, hebben we onze organisatie en dus het runnen van de vertrouwde Javi Interieur-Fiesta danig herschikt,” stelt Mathias. “Sven Grootjans, onze vertrouwde mecanicien, wist zich te omringen met andere ervaren mensen zoals Frans Den Hartog en het Roadhouse Racing Team van Peter Ruttens en kunnen we wel degelijk spreken van een herstart, waarbij we uit respect voor Jo onder de vlag blijven varen van Oeste Racing. Gezien Garage Vermeire ons ook blijft steunen, spelen we voor hen automatisch mee in de Ford Dealer Team Cup!”

Nu de #113 Fiesta voorzien is van een nieuwe, krachtigere motor, is Mathias vastbesloten om voor een Top 3 te gaan en het op te nemen tegen Tomas De Backer en Jenson de Leeuw.

Podium 2024 Ford Fiesta Sprint Cup Spa Euro Race
Podium 2024 Ford Fiesta Sprint Cup Spa Euro Race
“Tot hiertoe speelde ik al stevig mee voor een podiumplaats en gezien ik ondertussen nog meer ervaring opstak en, vooral, meer vermogen onder het rechtervoetje krijg, ambieer ik wel degelijk een plek op het podium en waarom niet helemaal vooraan. Als ik ondertussen ook kan afrekenen met Jenson de Leeuw, ga ik voor volle punten in de Junior!”

In die Junior zijn er nog kapers op de kust. Zo zit Sonny Gevaert voortaan in de ex-Bever Fiesta en komt hiermee, net zoals Martin Scanière uit voor TDB Land Racing. In de genaamde Ford Dealer Team Cup is evenmin gebrek aan gegadigden, met naast Ronzani/Garage Vermeire en De Backer-Wuyts/FordStore Feyaerts de terugkeer van Geoffrey Vanspringel uiteraard in de kleuren van FordStore Vanspringel!

De Benelux Ford Fiesta Sprint Cup heeft op vrijdag 5 juli om 14u25 een eerste vrije sessie en een tweede FP is er op zaterdag 6 juli, klokke 9u35, met daarop om 13u05 de qualiying. Race 1 volgt op zondag 7 juli om 10u40 en de Ford Fiesta Sprint Cup sluit het weekend af met om 17u00 Race 2.

Benelux Ford Fiesta Sprint Cup 2024 – Round 2

Overall: 1. Calvin de Groot 63; 2. Nicolas Bever 57; 3. Tomas De Backer 55; 4. Jenson de Leeuw 54; 5. Mathias Ronzani 42; 6. Martin Scarnière 42; 7. Sonny Gevaert, Peter Wuyts 35; 9. Stefan Barewijl, Johan Land 20; 11. Tristan Földesi 18; 12. Lukas Stiefelhagen 8

Junior: 1. Calvin de Groot 70; 2. Jenson de Leeuw 63; 3. Mathias Ronzani 59; 4. Martin Scarnière 53; 5. Sonny Gevaert 46; 6. Tristian Földesi 17; 7. Lukas Stiefelhagen 11

Gold Cup: 1. Nicolas Bever 86; 2. Peter Wuyts 66; Johan Land, Stefan Barewijk 32

Ford Dealer Team Cup: 1. Garage Vermeire #143 65; 2. Garage Vermeire #3 58; 3. FordStore Feyaerts #97 53; 4. Garage Vermeire #113 50; 5. FordStore Feyaerts #73 42; 6. Garage Vermeire #43 40; 7. Dekker Autogroep 37; 8. Garage Vermeire #77 17

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 4 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Supercar Madness.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons