van der Horst

Groot-Brittanië: Luke Browning op pole voor thuispubliek

Luke Browning
Luke Browning
Luke Browning verzekerde zich vanmiddag van de poleposition voor de Formule 3 hoofdrace van zondag. Op het opdrogende circuit van Silverstone was de kampioenschapsleider Max Esterson en Sami Meguetounif te snel af. Noel Léon start dankzij zijn twaalfde tijd, de sprintrace van morgen vanaf de pole.
Het Britse weer speelde vandaag een belangrijke factor toen 30 F3 piloten aan hun kwalificaties begonnen. Noel Leon opende met een voorlopige snelste tijd waarna de regendruppels leken toe te nemen. Op een nieuwe set banden leek niemand nog aan de tijd van Leon te kunnen maar in het absolute slot droogde de baan, mede door de wind, als bij wonder toch nog op en zakten de rondetijden.

Het kwam er dus op aan om zo laat als mogelijk een tijd op de klokken te brengen. Léon stond dan al weer in de pitstraat en zag zijn tijd eerst verbeterd worden door Leonardo Fornaroli, alvorens Luke Browning de absolute toptijd realiseerde. Max Esterson verbaasde vriend en vijand met de tweede tijd, Meguetounif werd derde. Leonardo Fornaroli, derde in de tussenstand, reed de vierde tijd voor Laurens Van Hoepen. De Nederlander werd mooi vijfde.

Foto: FIA Formula 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 5 juli 2024.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons