van der Horst

Silverstone: Eerste zege voor Andrea Kimi Antonelli

Andrea Kimi Antonelli - Prema
Andrea Kimi Antonelli - Prema
Andrea Kimi Antonelli (Prema) behoorde bij de aanvang van het seizoen tot de favorieten voor eindwinst in de formule 2, maar de Italiaan kon nog niet winnen tot nu. In Silverstone won hij de sprintrace nadat hij van op de pole was gestart. Amaury Cordeel (Hitach) kwam als vijftiende over de finishlijn.
Zane Maloney - Rodin Motorsport
Zane Maloney - Rodin Motorsport
We kregen een race met verschillende onderbrekingen, de ene keer wegens de regen dan weer voor een van de vele incidenten die zich voordeden op de piste. Antonelli stond op de pole en wist bij de start de koppositie te behouden. Het bleef daarna een kwestie om het hoofd er bij te houden, wat de Italiaan prima deed om alzo zijn eerste zege binnen te halen. Zane Maloney (Rodin Motorsport) probeerde wel de aansluiting met Antonelli te maken maar slaagde niettegenstaande de safety car procedures daar niet in en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.
 
Kush Maini - Invicta Racing
Kush Maini - Invicta Racing
Gabriel Bortoleto (Invicta Racing) kwam als derde over de lijn, maar een penalty van 5 seconden voor het niet respecteren van de track limits wierp hem terug naar de vierde plaats achter zijn ploegmaat Kush Maini. Franco Colapinto (MP Motorsport) sloot de top vijf af. Jack Crawford (DAMS), Dennis Hauger (MP Motorsport) en Roman Stanek (Trident) pakten de resterende punten. Zowel Paul Aron (Hitech) als Isack Hadjar (Campos) werden het slachtoffer van een race incident en scoorden geen punten.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons