van der Horst

Nieuwe kalender: Geen Hockenheim en dubbel in Valencia

Niels Albert - PK Carsport Chevrolet Camaro
Niels Albert - PK Carsport Chevrolet Camaro
De NASCAR Whelen Euro Series heeft de NASCAR GP of Germany van haar kalender gehaald. De meeting was gepland half oktober in Hockenheim, na de manche in Zolder. De reden voor de annulatie van de Duitse afspraak is uiteraard COVID-19 en meer bepaald de richtlijnen van de lokale overheid in Baden-Württemberg, waar de Hockenheimring gelegen is. Valencia, initieel seizoensopener, krijgt nu zowel de finale van het kampioenschap, als de slotmanche van de reguliere competitie.
Voor het eerst zal het EK NASCAR acht races betwisten in vier dagen. Op 3 en 4 december staat het circuit van Valencia voor de eerste maal op de planning onder de "NASCAR GP de la Comunitat Valenciana"-vlag en de twee volgende dagen worden de finalemanches van het seizoen 2020 verreden; alles uiteraard onder voorbehoud van de verdere verspreiding van het coronavirus.

Eerder dit jaar vielen ook Venray en Brands Hatch reeds van de kalender; die manches worden niet vervangen. Als alles goed gaat, wordt het kampioenschap na veel uitstel over een kleine drie weken op gang getrapt in Vallelunga.

Aangepaste kalender NASCAR Whelen Euro Series 2020

12-13 september: Vallelunga (Italië)
3-4 oktober: Circuit Zolder
14-15 november: Most (Tsjechië)
3-4 december: Valencia (Spanje)
5-6 december: Valencia (Spanje) - Finales

Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 25 augustus 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons