van der Horst

Flexibel leasen wint aan belang bij ondernemers

Polestar 2
Polestar 2
Steeds meer ondernemers kiezen voor kortdurende leasingcontracten, ook wel shortlease genoemd. Dat verbaast experts niks. Ondernemingen moeten namelijk steeds flexibeler zijn en daar sluit shortlease uitstekend bij aan. Het vormt meteen ook een ideale tussenoplossing voor de oplopende wachttijden in de autosector, iets waar de coronapandemie uiteraard een rol in speelt. Dat ondernemers daarbij kijken in de richting van eigentijdse, luxueuze en sportieve auto's is evenmin verrassend.
  • Hamofa Performance

De logische keuze voor een sportieve, zakelijke auto

Zelfstandigen die vaak op de baan zijn, willen natuurlijk een comfortabele wagen. Ze vertoeven er nu eenmaal een groot deel van hun dag in. Tegelijkertijd moet zo'n wagen ook nog eens veilig zijn ontworpen en vlot rijden, zodat er niet te veel tijd verloren gaat aan gekke dingen als optrekken. Ten slotte is het altijd aangenaam dat een wagen indruk maakt op zakenpartners en klanten. En dan kom je inderdaad al snel uit bij een sportwagen. Om fiscale en ecologische redenen geven ondernemers tegenwoordig steeds vaker de voorkeur aan de elektrische variant. Het is een van de redenen waarom ze bij Shortlease123, een leasingbedrijf dat gespecialiseerd is in shortleasing, de laatste tijd veel elektrische wagens aan het lease-aanbod hebben toegevoegd.

Shortleaseformules voor sportieve auto's

Dat steeds meer ondernemers via shortlease zakelijk rijden met sportieve auto's, zal niet verbazen. Shortleasing heeft namelijk veel voordelen te bieden. Shortleasing is een oplossing voor wie gedurende een korte periode een auto nodig heeft. Het biedt een oplossing voor bijvoorbeeld expats die slechts gedurende enkele maanden een auto kunnen gebruiken en die niet langdurig aan een contract willen vastzitten. Langzaamaan is bij ondernemers ook het idee beginnen te spelen dat shortlease een uitstekende aanvulling kan zijn op de bestaande autocontracten.

Ondernemingen dienen namelijk steeds flexibeler te zijn en moeten eenvoudig en snel kunnen opschalen als de vraag stijgt. Wanneer er ineens extra personeel wordt aangeworven, is het niet wenselijk om nieuwe wagens te bestellen en lange levertijden af te wachten. Standaard een wagenpark aanleggen om piekmomenten op te vangen, is financieel ook niet meteen het slimste idee. Dergelijke pieken kunnen eenvoudig via shortleaseformules worden opgevangen. Vaak zijn de contracten daarbij per dag opzegbaar, zonder dat men ergens aan vastzit. Er komen ook geen torenhoge investeringen bij kijken en men rekent op een all-inprijs zonder verrassingen. Verkeersboetes en brandstofkosten blijven uiteraard voor eigen rekening.

Shortleasing op de particuliere markt

Hoewel shortleasing vooral op de zakelijke markt een populaire optie is, komt het wel degelijk ook op de particuliere markt voor. Het is een oplossing voor wanneer een auto stuk is of wanneer het nog maanden wachten is op de levering van een nieuwe auto, wat in deze coronatijden niet ongewoon is. Voor een vast bedrag per maand rijdt men in de tussentijd met een mooie auto. Op de particuliere markt wordt daarbij iets minder vaak gekozen voor sportieve auto's, onder andere door de oplopende prijzen. De tarieven voor shortlease liggen namelijk hoger dan die voor de klassieke privatelease-formules.

Persbericht DB Online Marketing - Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 5 januari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons