van der Horst

Indrukwekkend succes voor het Rally Stuurwiel van het RACB National Team

RACB
RACB
Meer dan tweehonderd kandidaten hebben zich reeds ingeschreven voor het Rally Stuurwiel van het RACB National Team partnership met Peugeot Sport België-Luxemburg . Maar er blijven nog enkele plaatsjes over…
  • Dreamdrive
Enkele dagen voor de selectie van het Rally Stuurwiel 2014 dat in partenariaat met Peugeot Sport België-Luxemburg wordt georganiseerd is het reeds duidelijk dat het initiatief een groots succes wordt:
“We verwachtten een honderdtal deelnemers, maar we zitten ondertussen al aan meer dan tweehonderd inschrijvingen”, aldus Geoffroy Theunis, directeur van het RACB National Team. “De interesse is zo groot dat we hebben besloten om een derde selectiedag te organiseren, om iedereen een faire kans te geven. Bovendien kan je je nog steeds inschrijven, tot en met 31 januari.” Dat kan via de site www.racb.com, waar na het klikken op de banner van het RACB National Team het volstaat om het inschrijvingsformulier in te vullen en de 50 euro administratieve kosten te betalen.
 
De selecties lopen van 1 tot 3 februari, volgens een duidelijk uitgelijnde procedure. De kandidaten worden in volgorde van inschrijving verwacht op de zetel van de RACB, om er op de Kinetic09 Simulation-simulator een chronorit af te werken. Die klassementsproef, nieuw voor iedereen, werd door niemand minder dan Thierry Neuville getest en goedgekeurd. 
 
Bovendien werden de nota’s ingelezen door Nicolas Gilsoul (voor de Franstalige kandidaten) en Lara Vanneste (in het Nederlands). Elk van de kandidaten heeft recht op een verkennende passage vooraleer echt een chrono neer te zetten. Na die proef tegen de klok stelt iedere kandidaat zich voor aan de jury en die experts geven na deliberatie op 5 februari de namen van de vijf finalisten vrij.
 
Zij worden dan samen met de top van het Belgian Junior Rally Championship (Matthias Boon, Polle Geusens, Ghislain de Mevius, Guillaume de Mevius en Thibault Radoux) op 17 februari verwacht in Martin’ Spa voor de fysieke tests en ’s anderendaags voor de finale van het RACB National Team Stuurwiel, in Mettet.
 
Op het Circuit Jules Tacheny werken de tien finalisten dan een test op ware grootte af, aan het stuur van een Peugeot 208 R2, voor een jury die onder andere is samengesteld uit Freddy Loix, Bruno Thiry en Marc Duez.
Aan het eind van de dag wordt de laureaat bekend gemaakt en die zal zes rally’s aan het stuur van een zwart-geel-rode Peugeot 208 R2 mogen afwerken, een wagen die met de steun van Peugeot Sport België-Luxemburg in de ateliers van DG Sport zal worden klaargestoomd.
 
De jonge rallyrijder, die wordt opgenomen in het RACB National Team, zal samen met zijn corijder aan de start komen in Ieper, de Condroz en in vier wedstrijden van het Europees kampioenschap ERC.
 
Voor meer info: 02 287 09 60 of national.team@racb.com

RACB Sport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op woensdag 29 januari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons