van der Horst

Kruip in de huid van Loeb in Sébastien Loeb Rally Evo

Sébastien Loeb Rally Evo
Sébastien Loeb Rally Evo
De ietwat oudere gamers onder ons zullen zich zeker de immens populaire Colin McRae Rally-reeks herinneren, die ondertussen toch ook al makkelijk 15 jaar oud is. Sébastien Loeb, de absolute recordhouder op het gebied van rally met liefst negen wereldtitels, heeft nu ook een rallygame die zijn naam draagt. Niet zomaar een marketingtruc, want de Fransman werkte ook actief mee aan de ontwikkeling ervan. Autosport.be kon het spel uitproberen en zag dat het goed was.
  • Dreamdrive
Rallycross in Sébastien Loeb Rally Evo
Rallycross in Sébastien Loeb Rally Evo
In Sébastien Loeb Rally Evo is het de bedoeling om Loeb himself achterna te gaan. Je krijgt dan ook een erg uitgebreide carrièremodus voorgeschoteld, waarin je progressief steeds betere en snellere wagens bestuurt. Wat ons vooral kon bekoren, was dat we, naast gewone klassementsproeven zoals in WRC5, ook onder meer aan de slag konden in rallycross en de beroemde heuvelklim Pikes Peak. Een leuke diversiteit dus, die we eerder ook al zagen in de DiRT-serie, maar die zeker opnieuw welkom is. Naast de carrièremodus is het bekijken van de Loeb Experience ook zeker de moeite waard. Je krijgt beeldmateriaal te zien van de grootste successen van de Fransman, die je vervolgens zelf mag naspelen, een leuke en unieke insteek.

Ook Groep B wordt niet vergeten in Sébastien Loeb Rally Evo
Ook Groep B wordt niet vergeten in Sébastien Loeb Rally Evo
Het rijden an sich is geen pure simulatie; soms hebben de wagens zelfs last van wat teveel onderstuur, maar algemeen beschouwd is de besturing wel een solide en leuke ervaring waar de meeste gamers zeker hun heil zullen in vinden. Naast de verschillende soorten kampioenschappen bezit Sébastien Loeb Rally Evo ook over een erg uitgebreid wagenpark; welke rallyfan zit er niet te popelen om eens een groep B-wagen van 500pk te besturen? Wie dus na het bekijken van de rally van Zweden van afgelopen weekend zelf jeukende handen krijgt kan zijn rijkunsten eens uitproberen in Sébastien Loeb Rally Evo, dat zowel voor PC, Playstation 4 als XBox One verkrijgbaar is.

Hou bovendien zeker onze site en onze Facebookpagina de komende dagen in de gaten want we mogen binnenkort enkele exemplaren en goodies weggeven aan onze trouwe lezers!

Foto's: Sébastien Loeb Rally Evo



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op zaterdag 20 februari 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons