van der Horst

New Race Festival: Pole voor PK Carsport Audi R8 LMS GT2 (Longin/Longin)

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De Audi R8 LMS GT2 van Bert en Stienes Longin start de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2024 vanaf pole. De Audi van de regerende kampioenen was een tweetal tiende seconde sneller dan de Porsches van respectievelijk Dirk Schouten/Filip Teunkens en Dylan Derdaele/Jan Lauryssen, maar de Q1-bolide verloor zijn twee beste chrono's en daardoor start Belgium Racing mee vanop rij 1. Ook in toerisme was Audi primus, de RS3 LMS van Olivier Bertels en Nick Pelt was liefst driekwart tel sneller dan de Cupra TCR van vader en zoon Van Den Hove. De wedstrijd over 125 minuten start op zondag om 14u00.
  • De Swert Opticiens
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Door de penalty voor Q1 Trackracing, valt de bolide van Schouten/Teunkens terug tot P4. Een start vanaf rij 2 dus, naast de Lamborghini Huracán (Christoff Corten/Jeffrey Van Hooydonk/Hans Thiers), die vanaf dit jaar gerund wordt door kampioen PK Carsport. Porsche monopoliseert startrij drie, met het YDM-Racing-exemplaar (Yondem/Geussens) een seconde sneller dan de Speedlover-bolide van Renmans/Meulders.

Poleman Stienes Longin was uiteraard opgetogen met zijn pole. "De auto voelde goed, dus ik ben blij dat we de seizoensopener vanaf de eerste rij zullen starten. Ik moet bekennen dat we ook het geluk aan onze zijde hadden, want ik kon namelijk twee snelle ronden afwerken met een vrije baan. We kunnen nu rustig aftellen naar de start van de wedstrijd."

VP-Racing - Audi RS3 LMS
VP-Racing - Audi RS3 LMS
De BMW M4 GT4 van de familie Terclavers pakte nipt de pole in GTB, ondanks dat de wagen zijn twee besttijden kwijtspeelde wegens te snel rijden in de pitlane, terwijl Ron Van de Water aan het eind van de sessie nog naar de top van de tabellen sprong in TB. In TC tenslotte was de besttijd voor David Vyncke en Andres Beers in de BMW 325i. De Abarth kwam niet in actie, na mechanische problemen eerder op de dag.

--- Uitslag Kwalificaties Belcar Endurance New Race Festival (pdf) ---

Foto's: Thomas Smets & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 18 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons