van der Horst

Nürburgring: Pole en zege voor Bonduel in de Lamborghini Super Trofeo Europe

Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Amaury Bonduel is het weekend op de Nürburgring sterk begonnen. De rijder van BDR Competition by Grupo Prom startte de eerste race van de Lamborghini Super Trofeo Europe van op de pole en wist daarna in de verregende race vooraan stand te houden.
Bonduel nam bij de start de leiding voor Oliver Söderström (Target Racing), maar bij de verplichte pitstop nam de Target Racing wagen nu met Largim Ali aan het stuur de koppositie over, echter niet voor lang. Na één ronde ging Bonduel al voorbij Ali en wist die achter hem te houden tot aan de meet. Giorgio Amati en Jesse Salmenautio (Iron Lynx) pakten de laatste podiumplaats. De zege in Pro-Am was voor Stefan Rosina/Bronislav Formanek (Micanek Motorsport pwrd by Buggyra), in de Am klasse ging de overwinning naar Stéphane Tribaudini/Piergiacomo Randazzo (VSR).
 
Kuppens/Meyuhas (Boutsen VDS) werden zesde in de Pro-Am klasse. In de Am klasse was er een zesde plaats voor Lémeret/Gillion (CMR) terwijl Nigel Bailly (ART-Line) in die klasse de achtste plaats pakte. Serge Doms (DS Racing) tenslotte pakte de zesde plaats in de Lamborghini Cup gewonnen door Shota Abkhazava (ART-Line).
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 27 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons