van der Horst

Nürburgring: Gilles Magnus en Audi boven tijdens vrije training

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS Evo II GT3
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS Evo II GT3
Vanochtend stond er voor de deelnemers aan de GT World Challenge Europe een twee uur durende vrije training op het programma. De sessie begon nog droog maar na een tijdje kwamen er boven de Nürburgring toch enkele buien opzetten. De beste tijd in 1:56.043 was uiteindelijk voor de Saintéloc Audi #25 van onder andere Gilles Magnus. Ook de zuster-Audi #26 van Ugo De Wilde deed het goed met een vierde chrono.
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
De snelste Comtoyou Aston Martin was niet geheel verrassend de #007, winnaar van de 24 Uur van Spa, van Thiim, Sorensen en Drudi. Zij lukten de twaalfde tijd, de #12 (Esteban Muth, Nicolas Baert en Sebastian Ogaard) was 37e, de #11 (Kobe Pauwels, John De Wilde, Job Van Uitert) 44e en de #21 (Sam Dejonghe, Matisse Lismont, Charles Clark) completeerde de top vijftig. De WRT BMW #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon Van der Linde zagen we pas op P25, vier plaatsen voor de. zuster-BMW #46 van ondermeer Maxime Martin. De Proton Mustang #64 van onder andere Frédéric Vervisch was dan weer goed voor P31. De 42e plaats was voor vader en zoon Louis en Jef Machiels die de AF Corse Ferrari #52 zoals steeds delen met Andrea Bertolini.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 27 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons