van der Horst

COTA: Pole voor Ferrari - Bovy nipt geklopt in LMGT3

AF Corse - Ferrari 499P
AF Corse - Ferrari 499P
Vanavond vonden de kwalificaties plaats op het Circuit of the Americas, de zesde manche alweer van het FIA World Endurance Championship. In de hyperpole was het Antonio Giovinazzi die beste was in de Ferrari #51, hij deelt de eerste startrij met merkgenoot Robert Kubica (#83). Zij krijgen achter zich Alex Lynn (Cadillac #2) en Charles Milesi (Alpine #35). De derde Ferrari (#50) raakte met Antonio Fuoco ook de in top vijf, net voor de eerste Porsche, het startnummer 5 van Matt Campbell.
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
De vierde startrij is volledig voor WRT, Robin Frijns (#20) was een halve seconde trager dan de besttijd van de Ferrari, met de zuster-BMW #15 van Dries Vanthoor in zijn zog. Opvallend was wel dat we de WK-leiders, de Porsche #6 van Laurens Vanthoor, Kévin Estre en André Lotterer, niet in actie zagen. Estre reed pas de veertiende chrono in de reguliere kwalificatie en kon zich dus niet verzekeren van een plekje in de hyperpole-sessie. Net achter hem zagen we de Peugeot 9X8 #94 van Paul di Resta, ook Stoffel Vandoorne's auto raakte dus niet bij de beste tien.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
In LMGT3 reed Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini #85) tijdens de kwalificaties nog de snelste tijd maar ze werd in haar hyperpole-sessie met slechts 172 duizendsten van een seconde geklopt door Ian James (Aston Martin #27). Ook Tom Van Rompuy deed het goed, hij zette een mooie vijfde tijd op de tabellen in de Corvette #81. De tiende plek was voor de WRT BMW #31 van Darren Leung, terwijl de zusterauto #46 (Ahmad Al Harthy, Valentino Rossi, Maxime Martin) pas vijftiende werd met de rijder uit Oman achter het stuur.

Foto's: Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 31 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lone Star Le Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons