van der Horst

Spa: Landgraf Motorsport deelt een serieuze tik uit aan concurrentie

Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Deze zaterdag vond er voor de tweede keer dit seizoen een endurance race van 80 minuten plaats in het kader van de ADAC GT Masters en dat op het circuit van Spa-Francorchamps. Elias Seppänen en Tom Kalender, rijdend in de Landgraf Motorsport Mercedes, wisten de concurrentie overtuigend achter zich te laten. Het team boekte een indrukwekkende overwinning met een voorsprong van maar liefst vijftien seconden op de Emil Frey Racing Ferrari. Deze prestatie bleek niet alleen een dominante overwinning, maar gaf ook een flinke boost in het kampioenschap aan het duo van Landgraf Motorsport.
Start 2024 ADAC GT Masters Spa-Francorchamps Race 1
Start 2024 ADAC GT Masters Spa-Francorchamps Race 1
Vanaf de start nam Elias Seppänen resoluut de leiding in handen tijdens de ADAC GT Masters endurance-wedstrijd, ondanks een vroege safety car na een crash van de FK Performance Motorsport BMW. Hoewel de Landgraf Motorsport Mercedes bij de eerste van twee verplichte pitstops tijd verloor vanwege een enkele bandenwissel, wist Tom Kalender tijdens zijn stint de koppositie te heroveren nog voor de tweede pitstop. Van daaruit behield het Fins-Duitse duo de controle over de wedstrijd en eindigde met een comfortabele vijftien seconden voorsprong op Jean-Luc D'Auria en Alain Valente in de Emil Frey Racing Ferrari. Denis Bulatov en Mike David Ortmann in de Walkenhorst Motorsport BMW completeerden het podium.

Deze overwinning heeft grote gevolgen voor het kampioenschap, waarvoor Seppänen en Kalender goede zaken deden. Leon Köhler en Maxime Oosten (FK Performance Motorsport BMW) finishten als vierde en volgen nu op 24 punten. David Schumacher en Salman Owega (Haupt Racing Team Mercedes) die de race niet wisten te voltooien, staan op 51 punten achterstand. De tweede wedstrijd, een sprintrace over 40 minuten, staat gepland voor zondag.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op zaterdag 31 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons