van der Horst

Nieuwe Formule 3 auto voorgesteld in Monza

Dallara Formule 3 2025
Dallara Formule 3 2025
In de paddock van Monza werd zonet de nieuwe wagen voorgesteld die de komende drie seizoenen gebruikt zal worden in het FIA Formule 3 kampioenschap. De Formule 3 next Gen heeft qua looks veel weg van de modernere Formule 2 en Formule 1 auto's en is uiteraard gebouwd volgens de laatste nieuwe FIA normen.
De Formule 2 wagens werden dit seizoen al in een nieuw jasje gestoken en al snel werd duidelijk dat ook de nieuwe Formule 3 wagens, gebouwd door Dallara, de modernere toer op gaan. 

Dallara Formule 3 2025
Dallara Formule 3 2025
Er wordt Mecachrome 6 cilinder motor gebruikt, goed voor 380 PK, die zal draaien op duurzame Aramco brandstof zoals dat vanaf 2025 ook in de Formule 2 zal zijn. De wagen werd gebouwd om het inhalen makkelijker te maken en biedt de piloot onder andere een betere ergonomie in de cockpit. Bestaande systemen zoals DRS en een Virtual Safety Car waarschuwing blijven uiteraard aan boord.

De eerste wagens worden voor het einde van december geleverd aan de teams. In de loop van januari en februari krijgen de deelnemende teams dan hun tweede en derde wagen geleverd zodat er reeds vroeg in het jaar getest kan worden met de nieuwe auto. 

Foto's: FIA Formule 3



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op zaterdag 31 augustus 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons