van der Horst

Monza: Oliver Bearman wint de sprintrace

Amaury Cordeel - Hitech
Amaury Cordeel - Hitech
Oliver Bearman (Prema), heeft in Monza de sprintrace voor de formule 2 gewonnen. Bearman werkte zich in het begin van de race naar voren en wist daarna de leiding te behouden en bleef Victor Martins (ART GP) voor. Voor Amaury Cordeel (Hitech), werd de race een ontgoocheling. Vertrokken van op de eerste rij verloor hij tijdens de wedstrijd de ene plaats na de andere om pas als twaalfde over de lijn te komen.
Victor Martins - ART GP
Victor Martins - ART GP
In de eerste ronde ging het mis, Zak O’Sullivan (ART GP) tikte Oliver Goethe (MP Motorsport) aan die zijn race in de vangrails beëindigde. Ook Kimi Antonelli (Prema) deelde in de klappen en moest de pits opzoeken. Na een korte safety car werd de race hervat en nadat Enzo Fittipaldi (Van Amersfoort Racing) in de fout ging wist Bearman in de zevende ronde voorbij Victor Martins (ART GP) te gaan naar de koppositie. De posities lagen nu vast en Bearman haalde het voor Martins en Joshua Dürksen (AIX Racing). Josep Maria Marti (Campos) en Zane Maloney (Rodin Motorsport) maakten de top vijf vol. Jak Crawford (DAMS) kwam als zesde over de lijn voor Fittipaldi.

De achtste plaats werd gedeeld door ….twee rijders. Gabriel Bortoleto (Invicta Racing) en Dennis Hauger (MP Motorsport) kwamen gelijk over de lijn en zelfs de fotofinish kon geen uitsluitsel geven. Beide rijders werden als achtste geklasseerd en delen het laatste punt, voor ieder een half punt.

Foto's: Racing International Photography
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons