van der Horst

Belgium Racing zet met zilveren medaille bij 24H Zolder belangrijke stap naar Belgische titel

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing heeft opnieuw een ereplaats gescoord in de 24 Hours of Zolder, de belangrijkste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. De Porsche 911 GT3 Cup, die BK-leiders Dylan Derdaele en Jan Lauryssen deelden met de Duitser Lars Kern, de Nederlander Sacha Norden en de Belg Sven Van Laere, besloot op de tweede plaats in het algemene klassement. Daarmee pakte het Limburgse team belangrijke punten in de strijd om de Belgische titel.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De 24 Hours of Zolder wordt soms ook wel omschreven als de zwaarste etmaalrace ter wereld. “Dat klopt en dat was dit jaar niet anders”, lacht Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls. “Er is hard gereden, met 787 afgelegde wedstrijdronden. We waren van bij de kwalificaties vooraan te vinden en hebben de wedstrijd mee kleur gegeven. Helaas kregen we tijdens de nacht af te rekenen met een ontplofte remschijf, een onderdeel dat we verplicht dienden te gebruiken en waarmee ook andere teams problemen kenden. De reparaties hebben ons enkele ronden gekost en als je ziet dat je finisht op vier ronden van de winnaar, dan weet je dat er meer in had gezeten dan de zilveren medaille.”

Jan Lauryssen - Dylan Derdaele - Lars Kern - Sven Van Laere - Sacha Norden
Jan Lauryssen - Dylan Derdaele - Lars Kern - Sven Van Laere - Sacha Norden
Dylan Derdaele mocht op zaterdagmiddag om klokslag 16u00 de start nemen van de 46e editie van de 24 Hours of Zolder. “We kwalificeerden ons op de tweede rij, na de intrinsiek snellere Audi en de Lamborghini, wat uiteraard perspectief geeft. Ik deed bij de start een gooi naar de leiding, maar besloot de risico’s te mijden en een goed wedstrijdritme op te zoeken. We kenden naarmate de race vorderde wat pech bij een full course yellow-neutralisatie en daarmee verloren we wat tijd, maar we knokten ons terug in de race, tot we problemen kregen bij het remmen. Uiteindelijk finishen we nog op het podium na een inhaalrace, wat mooi is voor het ganse team. De jongens hebben hard gewerkt en deze trofee is dan ook voor een groot deel hun verdienste.”

Podium 24H Zolder 2024
Podium 24H Zolder 2024
“Het hele team heeft inderdaad het hoofd koel gehouden bij de problemen ’s nachts. We zijn onze strategie blijven volgen en daardoor behielden we zicht op het podium”, bevestigt ook Jan Lauryssen die samen met Dylan Derdaele de tussenstand voor het Belgisch kampioenschap aanvoert. “Een tweede plaats in een zware race als de 24 Hours of Zolder is altijd mooi, maar de zege blijft toch het uiteindelijke doel. Afspraak in 2025!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Over twee weken wacht de volgende uithoudingsrace al voor Belgium Racing, want het Limburgse team neemt met twee Porsche 911 GT3 Cup aan de Michelin 992 Endurance Cup. Een nieuwe wedstrijd over 12 uur op het F1-circuit in Spa-Francorchamps. Op datzelfde circuit staat die week ook de vierde afspraak geprogrammeerd van de Porsche Sprint Challenge Benelux, het kampioenschap waarin Belgium Racing dit jaar al twee zeges pakte.

Persbericht Belgium Racing Team - Foto's: Ollivision



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 30 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons