van der Horst

Angélique Detavernier aan de start in de Indian Racing League

Angélique Detavernier aan het werk in de Indian Racing League
Angélique Detavernier aan het werk in de Indian Racing League
Angélique Detavernier is momenteel in India waar ze de Indian Racing League afwerkt. Vorig jaar deed de West-Vlaamse al ervaring op in het Franse Sport Prototypes-kampioenschap met de Wolf GB08, een auto waarmee ze nu ook racet in de IRL. Het kampioenschap begon vorig weekend in Chennai op het Madras International Circuit en kent tot midden november nog vier meetings. De volgende is al gepland voor komend weekend, de teams blijven in Chennai maar trekken naar het stratencircuit aldaar.
De kalender van de Indian Racing League
De kalender van de Indian Racing League
Eerst een kleine inleiding omtrent de Indian Racing League, een kampioenschap dat ontstaan is in 2019 en na de coronapandemie weer herbegon in 2022. Er zijn zes teams van vier piloten elk, bestaande uit 18 mannen en zes vrouwen. En van die piloten zijn er toch enkele ronkende namen bij, zoals Le Mans-winaar Neel Jani, ex-F1-testrijder Alvaro Parente, John Lancaster en Raoul Hyman (Super Formula). Ook enkele van de vrouwelijke piloten kennen we nog, ondermeer uit de W Series: Gabriela Jilkova (Formule E), Fabienne Wohlwend (Ferrari Challenge-kampioen, 3 seizoenen W Series), Caitlin Wood, Emily Duggan en dus ook Angélique Detavernier. Ze is zich al aan het voorbereiden op de wedstrijd van komend weekend, maar wij van Autosport.be konden haar toch even spreken.

Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
"Als je kijkt naar het deelnemersveld ben ik vooral heel vereerd dat ik uitgenodigd ben! We rijden niet zo heel veel, want we delen een auto, ikzelf sta aan de start in de nummer 33. Ieder van ons krijgt 25 minuten vrije training, één rondje kwalificatie en vervolgens een wedstrijd van tevens 25 minuten. De ene krijgt dat op zaterdag en de andere dan op zondag. We hebben dus niet veel tijd om aan alles te wennen en ik had tijdens het eerste raceweekend bovendien nog wat technische problemen. De snelheid was er gezien de omstandigheden wel maar tijdens de race was het vooral zaak om geen fouten te maken. Sommigen deden dat wel, wat maakte dat ik op een zevende plaats geëindigd ben. Mijn teamgenoot werd vierde en zo staan we toch mooi tweede in het teamskampioenschap."

"Ik voelde wel dat ik fysiek heel erg beperkt was, en het is hier bovendien drukkend warm. Dat is toch iets waar ik zeker aan moet werken. Maar wat een fantastische ervaring! De circuits zijn heel 'old school' en zwaar, maar heel leuk. Komend weekend staat er een stratencircuit op het programma, wat een nieuwe ervaring zal worden voor mij. Maar ik kijk er alvast heel erg naar uit!"

Wie graag wat beelden bekijkt van de Indian Racing League kan alvast een kijkje nemen op hun Youtube-kanaal, waar normaal gezien de wedstrijden ook live te volgen zullen zijn.

Foto's: Indian Racing League & Times of India (Praveen Tyagarajan)



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op donderdag 29 augustus 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons