van der Horst

Monza: Leonardo Fornaroli doet wat hij moet doen en pakt pole

Leonardo Fornaroli
Leonardo Fornaroli
Kampioenschapsleider Leonardo Fornaroli reed vanmiddag naar de pole in de Formule 3 op Monza. De Italiaan doet daarmee een uitstekende zaak in strijd om de titel, die dit weekend beslecht wordt. Fornaroli klopte Alex Dunne, de snelste man van groep twee.
De kwalificatie in Monza werd opgesplist in twee groepen om de gevaarlijke situaties van de voorbije jaren te vermijden. Het bracht geen soelaas want opnieuw ging het al treuzelend richting het snelle rondje, het kostte Van Hoepen en Stzuka zelfs de kans om hun sessie af te maken want beiden werden ze verrast door het stapvoets rijdende verkeer. 

Groep A bleek uiteindelijk de snelste groep, met Leonardo Fornaroli als snelste man. Hij krijgt Alex Dunne naast zich op de grid bij de start van de hoofdrace op zondag. De Ierse MP Motorsport piloot was de snelste van groep 2. Gabriele Mini zit er in zijn thuisland prima bij, met de derde tijd en ook Christian Mansell en Dino Beganovic, die nog steeds kans maken op de titel, verzekerden zich van een plaatsje in de top tien. Luke Browning werd dertiende, Arvid Lindblad achttiende. Hen staat heel wat werk voor de boeg, willen ze nog aanspraak maken op de titel. 

Foto: Georges Decoster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op vrijdag 30 augustus 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons