van der Horst

992 Endurance Cup: Belgium Racing met twee Porsche

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Amper twee weken na de zwaarste uithoudingswedstrijd op de racekalender van Belgium Racing, verschijnt het gelauwerde Limburgse team aan de start van een wedstrijd over 12 uur. Op Spa-Francorchamps wordt op 7 september namelijk de allereerste editie verreden van de Michelin 992 Endurance Cup, een race rond de klok waaraan uitsluitend Porsche 911 GT3 Cup van de laatste generatie mogen deelnemen. Belgium Racing schuift twee exemplaren van die Porsche 911 naar voor, met uitermate sterke bezettingen, waarmee het ereplaatsen ambieert.

Vorige week leidde een doordachte strategie Belgium Racing richting een zoveelste ereplaats in de 24 Hours of Zolder. Met een tweede plaats in een van ’s werelds zwaarste etmaalraces, versterkten Jan Lauryssen en Dylan Derdaele bovendien hun voorsprong in de tussenstand voor het Belgisch Kampioenschap uithouding. Het mag dus geen verrassing heten dat het succesduo volgende week ook in Spa aan de start verschijnt. De snelle Vlamingen krijgen bovendien het gezelschap van Sacha Norden, die ook bij de 24 Hours of Zolder reeds deel uitmaakte van het rijderskwintet.

“Sacha bewees in Zolder niet alleen dat hij snel is, maar dat hij ook de gevraagde strategie kan omzetten in actie”, verduidelijkt Dylan Derdaele. “Het DNA van Sacha sluit dus perfect aan bij dat van Belgium Racing en bijgevolg zal hij met Jan en mezelf het #99 de sporen geven op Spa-Francorchamps.”

De tweede Porsche van Belgium Racing zal het startnummer 98 dragen en daarop treffen we een onuitgegeven trio aan: Michael Cool, Kobe De Breucker en Ghislain Cordeel. “Ik werk dit seizoen de Porsche Sprint Challenge Benelux af en kom in het licht daarvan in Spa ook in het voorprogramma in actie”, bevestigt Michael Cool. “Met snelle youngsters als Kobe en Ghislain aan mijn zijde, beschikken we ook op de #98 over een evenwichtinge bezetting. Kobe startte recent nog in de 24 Hours of Zolder en Ghislain reed onder andere al in de Porsche Mobil 1 Supercup. Beide kennen de Porsche 911 GT3 Cup dus goed.”

“Belgium Racing heeft heel wat ervaring met endurancewedstrijden, maar toch is elke race weer anders”, stelt Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls. “Het is uiteraard de allereerste editie van deze wedstrijd, dus iedereen begint vanaf nul. Het reglement van deze race is echter vrij bijzonder, want zo is er een minimum tanktijd en zijn ook eventuele neutralisaties gedetailleerd gereglementeerd. Dat moet ertoe leiden dat het de actie op de piste is die de grootste invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. De verwachting is dus dat de rijders echt het verschil gaan kunnen maken! Beide wagens moeten in staat zijn om richting een ereplaats in de Pro/Am-klasse te rijden en zijn, in functie van het wedstrijdverloop, ook niet kansloos in de algemene rangschikking denk ik.”

De Michelin 992 Endurance Cup start op zaterdag 7 september om 9u45 op het F1-circuit van Spa-Francorchamps. Op vrijdagvond staan de kwalificaties geprogrammeerd, die worden verreden tussen de beide wedstrijden van de Porsche Sprint Challenge Benelux.

Persbericht Belgium Racing Team



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons