van der Horst

Nürburgring: BMW topt kletsnatte Pre Qualifying

Century Motorsport - BMW M4 GT3
Century Motorsport - BMW M4 GT3
Waar we vanochtend tijdens de vrije training nog enkele buien zagen was de Pre Qualifying deze namiddag op de Nürburgring kletsnat. De tijden in het begin van de sessie bleken representatief voor de uitslag daar de regen almaar erger werd. Zo zagen we met de Century Motorsport BMW #991 (Sowery, Dennis, Leung) en de Garage 59 McLaren #188 (Prette, Ramos, Smalley) zowaar twee Bronze-wagens bovenaan de tabellen.
  • De Swert Opticiens
Gilles Magnus
Gilles Magnus
De snelste Belgen waren Dries Vanthoor en Charles Weerts, zij reden de veertiende tijd in de WRT BMW #32. Vijf plaatsen lager zagen we dan de zuster-BMW #46 van Maxime Martin, Valentino Rossi en Raffaele Marciello. Na een sterke vrije training raakte Gilles Magnus in de Saintéloc Audi #25 ditmaal nipt niet in de top twintig, met P21. Ugo De Wilde van zijn kant kwam in de andere Audi (#26) niet verder dan P48. De Ferrari #52 van Louis en Jef Machiels reed de 38e chrono, de Proton Mustang #46 van Frédéric Vervisch werd 42e.

Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Comtoyou Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo
Bij Comtoyou was alweer de Pro-Aston Martin #007 (Drudi, Sorensen, Thiim) de beste op P16. Met de voor morgen voorspelde droge weersomstandigheden voor de kwalificaties en wedstrijd leken de overige drie bolides vandaag geen risico's te nemen. De #12 (Esteban Muth, Nicolas Baert en Sebastian Ogaard) werd 46e, de #21 (Sam Dejonghe, Matisse Lismont, Charles Clark) en de #11 (Kobe Pauwels, John De Wilde, Job Van Uitert) sloten de top vijftig af.

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 27 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons