van der Horst

GP België: McLaren bovenaan op vrijdag

Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
Max Verstappen (Red Bull) toonde zich in de eerste vrije sessie voor de Grote Prijs van België nog de snelste, maar in de namiddag waren het de McLaren rijders Lando Norris en Oscar Piastri die zich bovenaan de tabellen nestelden. Verstappen sloot die tweede sessie als derde af, wetende dat de Nederlander op de grid tien plaatsen achteruit gezet wordt voor het voor de vijfde maal wisselen van motor.
  • St. Paul
Alex Albon - Williams
Alex Albon - Williams
Verstappen zette onmiddellijk de toon in de eerste vrije sessie voor de Grote Prijs van België. Op zachte rubbers zette hij al vroeg in de sessie enkele snelle rondes neer met een beste tijd in 1:43.372. Een chrono die niemand die morgen nog zou verbeteren. Oscar Piastri reed de tweede tijd maar op 0.531 seconde van de tijd van Verstappen. Alex Albon (Williams) verraste met de derde tijd en ging de Mercedes rijders George Russell en Lewis Hamilton vooraf.
 
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Ook in de tweede sessie klokte Verstappen al vroeg een snelle chrono, maar op het einde toonden de McLaren’s hun snelheid door op zachte rubbers de twee beste chrono’s te rijden met Norris (1:42.260) voor Piastri (1:42.475). Verstappen moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de derde tijd voor de twee Ferrari rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz. George Russell was goed voor de zesde tijd en hij werd op de tabellen gevolgd door Esteban Ocon (Alpine) en Kevin Magnussen (Haas). Sergio Pérez (Red Bull) en Lewis Hamilton sloten de top tien af.  

Foto's: Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons