van der Horst

Dries Van Langendonck vervoegt McLaren Driver Development programma

Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck is opgenomen in het McLaren Driver Development programma. Onze dertien jarige landgenoot tekende vandaag, op het circuit van Spa Francorchamps, de deal met de Formule 1 renstal uit Woking en draagt vanaf vandaag de papaya kleuren!
Dries Van Langendonck geldt als één van dé talenten die momenteel furore maakt in de kartsport. Onze landgenoot kroonde zich vorig jaar tot wereldkampioen in de OK-Junioren en is goed op weg om daar dit jaar een Europese titel aan toe te voegen. Daarnaast gaat hij ook aan de leiding van het prestigieuze Champions of the Future kampioenschap. 

Dat de nog maar dertien jarige Limburger wel eens ver zou kunnen komen is ook McLaren niet ontgaan. "Sinds april lopen de gesprekken en vandaag werd de deal officieel. De steun van McLaren zal Dries ongetwijfeld helpen in zijn groei als piloot", laat vader Frank Van Langendonck ons weten. 

De plannen blijven voorlopig ongewijzigd, Van Langendonck werkt met Forza Racing het EK af in de OK-Junioren en zal dan in de aanloop van het WK in september de overstap maken naar de OK klasse. Ook volgend seizoen staat er een jaar karting op de agenda, vanaf 2026 volgt dan mogelijks de overstap richting de formule wagens. 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op vrijdag 26 juli 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons