van der Horst

24H Zolder: Rush Drivers Collective maakt comeback

RUSH Competition by Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup type 991.2
RUSH Competition by Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup type 991.2
Rush Drivers Collective ontpopte zich in 2023 in geen tijd tot een publiekslieveling toen het team besloot een Chevron GR8 GT3 in te zetten in het Belcar Endurance Championship. Dit seizoen ontbrak het team op het appel, maar voor de 24 Hours of Zolder tekent de formatie opnieuw present. Rijders met dienst zijn Fred Bouvy en Toon Hungenaert en de Britse Chevron wordt voor de gelegenheid ingeruild tegen een Porsche 911 GT3 Cup van de laatste generatie, een bolide die wordt gerund door uittredend winnaar NGT Racing.
  • Hamofa Performance
Tom Boonen / Fred Bouvy / Toon Hungenaert - Chevron GT V8
Tom Boonen / Fred Bouvy / Toon Hungenaert - Chevron GT V8
"De Chevron GR8 veroverde vorig jaar inderdaad pijlsnel de harten van heel wat Belcar-fans, maar ik ben niet te beroerd om toe te geven dat het project veel meer eiste dan we initieel gedacht hadden", erkent Toon Hungenaert aan Autosport.be. "Wat voor veel mensen verscholen bleef, zijn de ettelijke uren aan test- en ontwikkelingswerk. Enerzijds is dat leuk, spannend, maar anderzijds loert de frustratie altijd om de hoek. Daarom hebben we besloten om het in 2024 over een andere boeg te gooien. We komen terug, met een wagen die een baken van betrouwbaarheid is: de Porsche 911 GT3 Cup! Oer- en oerdegelijk en zonder twijfel de allerbeste keuze voor een loodzware uithoudingsrace als de 24 Hours of Zolder."

August by NGT - Porsche 992 GT3 Cup
August by NGT - Porsche 992 GT3 Cup
"Bovendien wordt de auto gerund door NGT Racing. Het team van Marc Maton won de 24 Hours of Zolder al tweemaal, waaronder vorig jaar en dat met een identieke wagen als degene waarmee wij dit jaar starten onder de vlag van Rush Drivers Collective by NGT. Natuurlijk kriebelt het om races te betwisten met een bolide als de Chevron en ik sluit zeker niet uit dat we ooit terug starten met een exoot. Dit jaar willen we echter kunnen racen met slechts één ding on our minds: de race zelf. We trekken daarmee parallellen met 2022, want ook toen startten we met een Porsche."

Fred Bouvy
Fred Bouvy
"Ik ben ook blij dat ik opnieuw Fred Bouvy aan m'n zijde heb. Hij was het die ons in contact bracht met NGT en bulkt van ervaring in races als deze. Fred is echter niet de enige snelle jongen in ons team, want ook Gilles Verleyen en Simon Tourneur tekenen present. Fred, Gilles en Simon zijn beslist geen onbekenden voor elkaar, in het Fun Cup-kampioenschap kwamen ze in het verleden alledrie uit voor Milo Racing. Wat de wedstrijd zelf betreft, hoop ik dat we in eerste instantie van pech gespaard blijven. Als Dame Fortuna inderdaad aan onze zijde staat, dan is er in Zolder veel mogelijk!"

VP-Racing - Audi RS3 LMS
VP-Racing - Audi RS3 LMS
"Tot slot kan ik nog meer goed nieuws aankondigen, want mijn Rush Drivers Collective-teamgenoot Dries Geladé zal instappen op de Audi RS3 LMS van VP Racing. De wagen is dit jaar niet enkel de snelste toerismebolide, maar staat ook op een verbluffende vierde plaats in de tussenstand voor het Belgisch kampioenschap!"

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck, Ronald Janssens & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 26 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons