van der Horst

Op 22 en 23 juni racen de trucks op Circuit Zolder in het kader van de Xwift Belgian Truck Grand Prix

2023 FIA Truck Grand Prix
2023 FIA Truck Grand Prix
In deze zeer drukke autosportmaand juni, mag ook een topevenement op Circuit Zolder niet ontbreken. Voor die gelegenheid komen de snelste trucks van Europa naar Limburg, voor de Xwift Belgian Truck Grand Prix, de Belgische manche van het Goodyear FIA European Truck Racing Championship. Maar er is meer van donderdag 20 tot zondag 23 juni. Zo start het lange autosportweekend op donderdag met de tweede meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux en tijdens het weekend is er de tweede race van het Belcar Endurance Championship, naast de opener van het seizoen van de Dutch Truck Racing. En dan hebben we het nog niet over een waslijst activiteiten voor jong en oud, op en naast het asfalt van Circuit Zolder!
Start 2023 FIA Truck Grand Prix Zolder Race 1
Start 2023 FIA Truck Grand Prix Zolder Race 1
De jaarlijkse afspraak met de zwaargewichten van de racerij mag dan wel van september naar juni verschoven zijn, het blijft een belangrijke afspraak op de Belgische kalender der gemotoriseerde sporten. De Xwift Belgian Truck Grand Prix vormt één van de hoogtepunten van de kalender van Circuit Zolder en spreekt al decennialang fans van over heel Europa aan. De kalender van het Goodyear FIA European Truck Racing Championship telt zeven afspraken en de passage in Belgisch Limburg is de derde van het seizoen, na Misano en de Slovakia Ring. Het spreekt voor zich dat ook dit seizoen het spektakel op de afspraak zal zijn.
 
Sportief is dat echter nog niet alles, want de debatten starten al op donderdag 20 juni, met de Porsche Sprint Challenge Benelux, een competitie voor diverse types van Porsche, met twee spectaculaire sprintraces van 30 minuten.

2023 Dutch Truck Racing Cup Zolder
2023 Dutch Truck Racing Cup Zolder
Tijdens het weekend kunnen de fans zich bovendien verheugen op nog meer wedstrijden met racende trucks, in het kader van de Dutch Truck Racing, een serie die haar seizoen op Circuit Zolder start. Ook de liefhebbers van snelle GT’s en toerwagens komen aan hun trekken, met de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship. De race van 125 minuten gaat vooraan tussen Porsche, Lamborghini en Audi, maar in het peloton is er strijd tussen nog heel wat andere merken verdeeld over de diverse klassen.
 
Lust voor het oog 


2023 FIA Truck Grand Prix
2023 FIA Truck Grand Prix
Ook naast het asfalt van Circuit Zolder valt er nog heel wat te beleven, met onder meer de traditionele truckshow in paddockzone 6. Deze trucks vergasten het publiek nog op een ereronde bij het verlaten van het domein op zondag. Deze truckshow is ook een bezoekje waard op zaterdagavond, als de trucks alle lampen laten branden en met hun toeters iedereen in een prima sfeer zullen brengen.

Wie de helden van de racende trucks van het Goodyear FIA ETRC graag echt ontmoet, kan zowel op zaterdag als zondag in de paddockzone 0 terecht. In de Fan Village van het Goodyear FIA ETRC worden dan immers de handtekeningsessies georganiseerd, naast de persconferenties volgend op de tweede en vierde race van het weekend.
 

2023 FIA Truck Grand Prix
2023 FIA Truck Grand Prix
De Xwift Belgian Truck Grand Prix is ook een vaste afspraak voor de verschillende actoren uit de truckindustrie en die doen hun ding in de paddockzone 4: Ford trucks, Gheys transport, All4trucks, New Impact, H. Essers, 247chauffeurs diensten, Xwift, Clarios, DAF trucks, Degroote trucks, Beneparts-Wijlhuizen, terwijl IVECO het in paddockzone 0 doet.
 
Ook voor de kinderen 


2023 FIA Truck Grand Prix
2023 FIA Truck Grand Prix
In de paddockzone 3 kunnen de vele families terecht in de Kid Village, met naast de traditionele activiteiten ook Cup karting voor kinderen en een rodeostier voor de ‘grotere’ kinderen.

Er zullen ook drie modelbouwclub voor trucks hun werk tentoonstellen, zowel op het dak van het pitlane-gebouw, als in de paddockzone 4 aan de doorgang naar de Sacramentshelling en tot slot ook langs de rijweg in paddockzone 5.

Info & tickets: Xwift Belgian Truck Grand Prix

Persbericht Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 19 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons