van der Horst

Portland: Norman Nato en António Félix da Costa de snelste in de vrije trainingen

António Félix da Costa - TAG Heuer Porsche Formula E Team
António Félix da Costa - TAG Heuer Porsche Formula E Team
De eerste vrije trainingen zijn afgewerkt in Portland voor de eerste van twee races van de Formule E en het waren Norman Nato en António Félix da Costa die de snelste waren. Nato reed vannacht zijn Andretti-bolide naar een toptijd, gevolgd door de Jaguars van Mitch Evans en Nick Cassidy. Da Costa stuwde zijn Porsche naar de koppositie tijdens de tweede sessie, voor Nato en Cassidy. Ondertussen vielen er nog belangrijke nieuwtjes op en naast het circuit te rapen.
De belangrijkste nieuwigheid is de afwezigheid van Oliver Rowland. De Nissan-piloot is niet afgereisd naar de Verenigde Staten vanwege ziekte. Volgens The Race had hij nog geprobeerd om vrijdagochtend richting Oregon af te zakken, maar kreeg hij een negatief reisadvies. Hierdoor kan de Brit zijn titelkansen opbergen. Hij wordt vervangen door Caio Collet, die het overigens niet slecht doet. Zo reed hij tijdens de tweede vrije training de vijfde snelste tijd. In diezelfde sessie crashte Sascha Fenestraz in de muur bij de laatste bochten.

Ook bij DS Penske zitten ze met hun handen in het haar. Zowel Jean-Éric Vergne als Stoffel Vandoorne kenden twee mindere sessies. Gisteren werden ze respectievelijk vijftiende en zestiende, vandaag was de Rumbekenaar zelfs pas negentiende en de Fransman 21ste. Het zal dus afwachten worden hoe de kwalificaties zullen verlopen, die omstreeks 18:40 uur van start gaan.

Foto: TAG Heuer Porsche Formula E Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 29 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portland 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons