van der Horst

Portugal: Ogier weerstaat alle aanvallen

Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Sébastien Ogier - Toyota Yaris Rally1
Met enkel nog een showproef te gaan leidt Sébastien Ogier kort voor het ingaan van de slotdag in de Rally van Portugal. Dat is de vijfde manche van het WRC. De Fransman weerstaat voorlopig alle aanvallen van Ott Tänak.
  • De Swert Opticiens
Na een ijzingwekkende vrijdagetappe en een ochtend vol gebeurtenissen op zaterdag, viel de rally een beetje in de plooi na de middag. 

Sébastien Ogier (Toyota) verdedigde een kleine bonus op Ott Tänak (Hyundai). De Fransman sloeg alle aanvallen vakkundig van zich af en sloeg zelf ook gericht toe, zoals op de beruchte 38km van Amarante. Ogier gaat naar de showproef van Lousada met een voorgift van 13.5 seconden.

Achter het kopduo zit Thierry Neuville (Hyundai) in het niemandsland, maar de Belg doet wel een gouden zaak in de strijd om de titel, want belangrijkste achtervolger Elfyn Evans (Toyota) hangt voorlopig op een zesde stek. De Welshman lijkt nog altijd niet bekomen van een hectische openingsdag met lekke banden en vooral het verlies van de nota's van Scott Martin. Als alles zo blijft vanavond loopt Neuville een handvol punten uit op Evans. De Belg zal morgen ook een betere startpositie genieten dan Evans.

Tussen Neuville en Evans krijgt Dani Sordo (Hyundai) het moeilijker en moeilijker. De Spanjaard heeft alle moeite om Adrien Fourmaux (Ford) achter zich te houden. De Nordist is opnieuw bezig aan een geweldige rally.

Grégoire Munster (Ford) kende een pak mechanische problemen en moet morgen vol aan de bak om een pak WRC2-rijders opnieuw in te halen.

In WRC2 hangt Yohan Rossel op ongeveer een kwartminuut van de leiders. Dat zijn Jan Solans en de Ier Josh McErlean.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 11 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons