van der Horst

Q1 Trackracing goed voor nieuwe zeges en ereplaatsen tijdens Truck GP

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing is aan een zeer mooi eerste deel van het autosportseizoen 2024 bezig. Het Limburgse team scoorde al heel wat zeges en ereplaatsen in diverse internationale en nationale competities en hoopt ook tijdens een drukke maand juli op dat elan verder te gaan. Eerst blikken we echter terug op twee sterke meetings op Circuit Zolder, in de achtertuin van het Limburgse team.
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
De Porsche Sprint Challenge Benelux is een mooi opstapcompetitie naar het grotere werk met Porsche en die competitie streek afgelopen donderdag op het circuit van Zolder neer. “Het is inderdaad een strak georganiseerde competitie, met alles op één weekdag”, legt teameigenaar Edgar Terium uit. “De competitie staat open voor Porsche 911 GT3 Cup van diverse generaties en de Porsche Cayman GT4 RS. Mensen die uit de trackdays komen of jonge wolven uit het karting kunnen hier perfect hun eerste stappen in de autosport zetten. In het verleden waren we, onder meer met Bogdan Duma, al succesvol in de Porsche Sprint Challenge Benelux en dit bezoek aan Circuit Zolder was voor ons de perfecte gelegenheid om ons Belcar-weekend voor te bereiden.
 
Sportief verliep de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux prima, met in de eerste reeks de dubbel in de klasse 992 AM, met Nicolas Vandierendonck voor Filip Teunkens, terwijl zij ook de plaatsen twee en drie in de algemene klassering voor zich opeisten. In de tweede race won Teunkens dan weer voor zijn teamgenoot. “Opdracht volbracht”, lachte Filip Teunkens, “we hebben de nodige kilometers opgedaan in race-omstandigheden en bovendien met mooie resultaten als kers op de taart.”
 
Ook in het langere werk
 
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Op zondag was er dan de tweede race van het Belcar Endurance Championship, met net als tijdens de seizoensopener een race van 125 minuten op Circuit Zolder. Met bijna 30 wagens op de startgrid blijkt duidelijk dat het nationale uithoudingskampioenschap in goeden doen is.
 
Jan Ooms en Glenn Paenen kwamen de 24 Uur van Zolder voorbereiden en deden dat voortreffelijk, met een derde plaats algemeen. “Voor ons beide is het de tweede maal dat we op het algemene podium in Belcar eindigen en dat doet deugd met het oog op het vervolg van het seizoen”, vertelden de teamgenoten bij Q1 Trackracing. “De race verliep prima en we gaan hier zeker op voortbouwen.
 
Ze eindigden overigens amper vijf seconden voor de mannen op de vierde plek en dat waren Filip Teunkens en Nicolas Vandierendonck in de zusterwagen.
    
Drukke weken voor de boeg
 
Het is de komende weken druk voor Q1 Trackracing, met in eerste instantie de volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux op 6 en 7 juli op de mythische omloop van Imola in Italië. Echter datzelfde weekend is er ook de derde manche van het Belcar Endurance Championship op Spa-Francorchamps en de derde manche van de 100 Series op het Franse asfalt van Dijon. Op 20 en 21 juli er dan de vierde race van de GT Cup Open op Paul Ricard. De zomer is duidelijk geen vakantieperiode voor Q1 Trackracing!

Persbericht Q1 Trackracing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Series op donderdag 27 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons