van der Horst

RACB National Team 2016: Vier rijders aan de start van veelbelovend negende seizoen

RACB National Team
RACB National Team
Het RACB National Team bestaat dit jaar uit vier leden: zekere waarden Stoffel Vandoorne en Maxime Martin zullen opnieuw de internationale locomotieven van de Belgische autosport zijn. Zij krijgen het gezelschap van twee jonge talenten: Sam Dejonghe en Denis Dupont, de laureaten van het TCR Stuurwiel 2016.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
In 2008 werd op initiatief van Geoffroy Theunis het RACB National Team gecreëerd, het Belgische nationale autosportteam. "Bertrand Baguette was onze eerste vertegenwoordiger", legt de manager van het RNT uit. "Dankzij hem wisten we na de wedstrijden van de Formula Renault 3.5 meer dan eens de Brabançonne te horen. Bertrand werd er trouwens ook kampioen."


Sindsdien werd de kweekvijver alleen maar groter... "Als we terugblikken mogen we best trots zijn op de weg die we hebben afgelegd. Dit jaar telt België een fabrieksrijder in het WRC, staat een andere met één been in de F1 en nog een andere heeft een officieel zitje in de DTM. Heel wat andere landen, groter dan het onze, kennen die weelde niet!"

Dit jaar worden de kleuren van het RACB National Team verdedigd door vier rijders. "We zijn heel blij dat we de samenwerking met de locomotieven van de Belgische autosport kunnen verlengen", vervolgt Geoffroy Theunis. "Samen met Stoffel Vandoorne blijven we aan de weg timmeren om hem volgend jaar in de F1 te brengen. Maxime Martin is eveneens een vaste waarde, een voorbeeld voor de jongeren en het bewijs dat je ook buiten de eenzitterij een geslaagde carrière kan opbouwen. En dan zijn er nog Sam Dejonghe en Denis Dupont, de laureaten van het TCR Stuurwiel dat we afgelopen herfst organiseerden en waarvoor 565 kandidaten opdaagden. Best wel een succesvol initiatief dus."

Hard aan het werk in de sneeuw

Bas Leinders - Stoffel Vandoorne
Bas Leinders - Stoffel Vandoorne
Net zoals de vorige jaren kunnen de leden van het RACB National Team rekenen op de goede raad van kapitein Bas Leinders, coach Marc Duez en een hoogstaand niveau van fysieke begeleiding en voorbereiding. De staff en de rijders van het RNT hebben trouwens al de gelegenheid gekregen om de banden aan te halen, tijdens een stage in het Olympisch trainingscentrum in Oslo.
"Een heel bijzondere stage", legt Stoffel Vandoorne uit. "Door onze overvolle agenda's gebeurt het niet te veel dat we allemaal tegelijk kunnen samen komen. In Oslo hadden we tijd om met elkaar te spreken, gedachten uit te wisselen en de nieuwkomers wat tips te geven."

De leden van het RACB National Team mochten zelfs even van biatlon proeven, een sport die fysieke conditie (langlaufen) en concentratie (karabijnschieten) weet te combineren. Voor de gelegenheid kregen ze ook het gezelschap van Bertrand Baguette, de eerste rijder die de kleuren van het RNT verdedigde. "Het beste bewijs dat er binnen het RNT een uitstekende verstandhouding heerst", besluit Geoffroy Theunis.

Foto's: Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Varia op donderdag 18 februari 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons